Astra söker ny ekonomi- och administrationsansvarig!

Ljuslila text på mörkgrönt botten: Astra söker ny ekonomi- och administrationsansvarig

Är du organiserad? Är du intresserad av ekonomi? Kan du arbeta självständigt? Är du intresserad av att arbeta med kulturtidskrifter? Behöver du ett deltidsjobb vid sidan av frilansande/studier/annat? Vill du vara med och göra feminism?

DÅ ska du söka jobbet som ekonomi- och administrationsansvarig för tidskriften Astra!

Astra är en feministisk tidskrift, baserad i Helsingfors, som utkommer fyra gånger per år. Jobbet som ekonomi- och administrationsansvarig innefattar att hålla kontakt med prenumeranter, betala räkningar och löner, rapportera till tidskriftens bokförare, ansvara för redaktionens post (kontoret finns i Kabelfabriken i Helsingfors) och ta emot tidningar när de kommer från tryckeriet. Bland arbetsredskapen finns prenumerationssystemet Membra och lönebetalningstjänsten palkka.fi – men förkunskap om dessa är inte en förutsättning.

Dina arbetskamrater är tidskriftens chefredaktör samt AD. Astras styrelse fungerar som arbetsgivare.

Jobbet passar den som studerar ekonomi eller kulturproduktion och den som har erfarenhet av föreningsekonomi – eller är intresserad av att lära sig om detta. Vi önskar att den sökande har goda kunskaper i det svenska språket samt bor på pendlingsavstånd från Helsingfors.

Arbetstiden är 8 timmar per vecka, men fördelas lite ojämnt över året eftersom det är mer hektiskt när ett nytt nummer ska i tryck och när bokslutet ska förberedas. Lönen är 1248€ per kvartal och anställningsperioden är två år.

Skicka din fritt formulerade ansökan + CV till astra.styrelse@gmail.com senast fredag 31.1. Vi strävar efter att hålla intervjuer följande vecka, och tjänsten tillsätts så fort som möjligt.

Frågor som rör anställningen riktas till astra.styrelse@gmail.com eller till ordförande Ina Biström på telefonnummer 0443191188.

Välkommen in med din ansökan!