Vittnesmål nummer 238

I förskolan låste en äldre kille in mig med honom på wc och visade snoppen för mig. ”Jag snurrar runt en minut så får du se på mig.”

Då jag var i 10-års åldern hade vi en (kvinnlig) hemhjälpare som hjälpte till med hushållssysslor och ibland även tog hand om mig och mina syskon. Jag hade feber en dag och hon sa att vi måste kolla tempen. Hon sa att jag får ta bort byxorna, men jag sa att jag ville sätta termometern i armhålan. Hon slet av mig byxorna och tryckte ner mig på mage på golvet och tryckte in termometern med våld i rumpan på mig.

Jag var praktikant på en arbetsplats där jag stormtrivdes. Jag fick prova vara på två olika avdelningar, och då jag böt till den andra avdelningen började en man visa intresse för mig. Han var förtroendeman och utåt sett väldigt trevlig och en sån som kom överens med alla. Han började tafsa på mig och skicka snuskiga meddelanden. Han varvade det med att ge mig komplimanger och bekräftelse, och han manipulerade mig totalt. Ena dagen fick han mig att känna mig fin & duktig och nästa dag var jag bara en liten fjant som var ute efter att splittra hans familj. Han fortsatte tafsa och jag vågade inte säga ifrån eftersom jag inte ville förlora min praktikplats. Och det var onödigt att ”skvallra” åt nån för han var ju FÖRTROENDEMAN och dessutom en mästare på att lura folk, så ingen skulle ändå tro mig. Han berättade t.o.m. stolt om alla tjejer han fått på fall och att han förstört många förhållanden genom åren.