Vittnesmål nummer 21

Jag är 7 år gammal. Jag har en nära vän som jag umgås mycket med och ofta är hemma hos. Jag tycker om deras hus för det är stort med många trappor och våningar, men min vän har en äldre bror som jag inte riktigt tycker om. Han är jättegammal i mina ögon (måste ha varit närmare 20) och jag tycker inte riktigt om honom för han vill ofta umgås med oss då föräldrarna inte är hemma. Han vill hänga med oss i soffan då vi kollar på film eller vill att jag ska sitta i famnen på honom då vi spelar brädspel. Jag vill egentligen inte göra det för han brukar ta fram sin penis innan jag sätter mig och det är obehagligt, men han tjatar och lovar lämna oss ifred om jag gör det. Vi försöker undvika honom genom att låsa in oss i min väns rum men det funkar inte alltid.

Ibland vill han också att bara han och jag ska vara i föräldrarnas sovrum. Han kallar det för att ”brottas” och det går ut på att jag sitter gränsle över honom och ska försöka trycka ner hans händer över huvudet på honom, eller att han ligger över mig och trycker ner mina händer istället. Han tog aldrig av mig kläderna och jag tror jag tyckte det var mer störigt än skrämmande men jag insåg först senare vad som egentligen pågick. Jag minns att jag en gång försökte springa ut ur rummet men kom inte ut för dörren var låst. Jag försökte berätta för min pappa (han var lärare i samma gymnasium som brodern gick i) att jag tyckte det var jobbigt men att ”brottas” lät antagligen inte tillräckligt farligt.