Vittnesmål nummer 4

Jag var 19 år och hade spenderat kvällen på en sitz tillsammans med många vänner och bekanta. Under sitzen umgicks jag speciellt mycket med en ung man som var 8 år äldre än mig och som jag verkligen såg upp till. Vi kände inte varandra så bra, men jag hade hört mycket om hur rolig och trevlig han var. Efter sitzen åkte vi vidare till en studiekompis som hade efterfest. Vi var egentligen alla för trötta och fulla för att festa vidare, men det kändes som en bra idé i stunden. Vi satte oss alla i vardagsrummet – några i soffan, andra i sängen – och började prata om allt mellan himmel och jord. Festfiilisen mattades av och tröttheten tog snart över. En del av oss somnade. Jag minns att jag tänkte att jag bara skulle vila en liten stund, sedan skulle jag gå hem och sova. Jag vaknade av att en hand kramade om mitt bröst, killen som jag hade umgåtts med hela kvällen, och som nu satt bredvid mig i sängen, hade lagt sin hand innanför min klänning och bh. Jag tog bort hans hand och steg upp ur sängen. Innan jag gick ut ur lägenheten kollade jag bakåt mot sängen och såg att han hade smugit in handen innanför en annan tjejs bh. Den tjejen sov också.

Det här hände för 2 år sedan. Jag hade tur i oturen kan man kanske säga, det var ju inget värre än en hand på mitt bröst. Trots det känns det obehagligt varje gång jag ser honom. Vi bor i samma stad och är ännu på samma universitet, vilket gör att obehagskänslan infinner sig rätt ofta. Alla pratar ännu om vilken rolig och trevlig person han är.