Vittnesmål nummer 904

Jag är 10 år och besöker pappa efter att han flyttat ifrån oss. En gammal familjebekant dyker upp hos honom och jag inser att de dejtar. På natten vaknar jag av att de har sex i samma rum som jag. Jag skakar under täcket, är jätteäcklad, arg på dem. Vill bara att de ska sluta. Livrädd för att de skall märka att jag är vaken, så ligger helt stilla och spänner mig. Kan inte berätta åt någon fast jag känner sådan avsky i kroppen.

Pappa brukar knipa mig och min syster i rumpan. Inte vår bror dock. En gång blir min syster arg på honom, jag blir alltid bara fnittrig (?). Pappa säger något i stil med att han får göra så för vi är hans döttrar. Han tycker bara det är skoj, jag känner så stort behov av bekräftelse och närhet från honom att jag tycker om det.

Pappa kommenterar om han tycker en kvinna han ser på tv är vacker. Om någon är extra sexig säger han alltid, utan undantag något i stil med “ojoj!” eller “wow vilken rumpa!” och skrattar när han ser våra reaktioner.

Jag är 15-16 år, det är en varm sommarkväll och går ute med min hund. Någon visslar. Ser upp och minst fem snubbar/gubbar som jobbar med att restaurera en husvägg- tittar på mig. Skäms så mycket över min kropp, för att jag sexualiseras. Tänker att jag inte kan ha dessa kläder. Efter det undviker jag alltid att gå förbi gubbarna igen. Undviker ännu idag att gå förbi gubbar faktiskt.

16 eller 17, är kär i det värsta kräket man kan tänka sig. Vill att han ska tycka om mig. Jag är för honom bara en till att utnyttja. Vi är på hemmafest, hamnar i (hans kompis) säng, men jag vill inte ha sex. Jag vill inte ha sex och jag skäms över att jag inte vill, för att jag redan är så ‘gammal’ och borde göra det. Jag minns inte exakt hur vi kom dit men det hände att jag runkade av honom. Jag gjorde det för att han skulle tycka om mig, inte för att jag ville det. Han tjatade, han sa att jag inte behöver göra något annat än röra så och så. Det var min första sexuella upplevelse med killar. Efteråt väntade jag såklart på att han skulle höra av sig men det gjorde han inte. Något år senare hör jag ett rykte om att han våldtagit en flicka i en bastu.

När min mammas nya man har druckit kommenterar han att jag “har blivit en riktig kvinna”, smått generad, visar med händerna mot mig. Vet inte hur jag ska tolka det. Mamma vet inte heller, vi bara fnittrar och jag älskar uppmärksamheten som jag äntligen får av honom.

19 år. Firar födelsedag. Vill ha på mig en klänning som jag tycker jag är snygg i, men har inte vågat använda den tidigare. Frågar många gånger av mina vänner om de tycker att jag kan ha den på mig. De ger mitt svaga självförtroende den bekräftelse jag behöver och jag har en så bra födelsedag på alla sätt i min fina klänning. Tills jag pratar jag med killen jag är kär i. Vi är hemma hos honom efter krogen. Han säger att han egentligen inte vill berätta det för mig, men gör det ändå av oklar orsak. Han är så arg på hans f.d. kompis som sagt högt inför alla “dom blir bara horigare och horigare” när han såg mig. Antagligen var han arg bara för att det var skämmigt för honom själv (som umgicks med mig), inte för att killen var elak mot MIG.

Samma kille tjatade på mig då jag inte alltid ville ha sex. Jag berättade åt honom om min erfarenhet (ovan) som gjorde att jag blev äcklad av sex. Han tyckte det var konstigt att jag ville komma hem till honom men inte ville ha sex, för då “cockblockade” jag ju honom då han inte kunde ta hem andra brudar.

Många gånger har jag legat där. Tänkt att det snart är över. Jag behöver bara anstränga mig lite för att han ska komma.