Vittnesmål nummer 679

Då jag var 19 år flyttade jag till en studiestad och träffade min småkusin, som jag inte kände. Han var lärare i skolan jag började i, gick i samma kyrka som jag och trots att han var 20 år äldre var han mycket ungdomlig av sig. Jag var glad över att ha en trygghet, en släkting med mycket gemensamt, i den nya staden. Han presenterade mig stolt till många vänner och bekanta, det märktes att han var respekterad och omtyckt.

Under den tiden kämpade jag med dålig självkänsla, mycket ångest och mitt första förhållande som höll på att nå sitt slut. Min småkusin och jag kom jättebra överens och jag blev omgiven av roliga människor, blev bjuden på fina evenemang och blev mycket bra bemött av alla bara för att jag var hans släkting. Vi lärde känna varandra mer, han gav mig gåvor, lagade god mat, bjöd på drinkar i baren (trots att jag ofta sa nej tack) och lärde mig mycket om livet. Mina föräldrar var glada över att jag hade en släkting där och att vi umgicks.

Smygande blev vår nära vänskap till något annat.

En kväll, då jag inte gick till baren, skrev han konstant till mig och växlade mellan att övertala mig till att ses och skälla ut mig och få mig att må dåligt. När jag stängde av mobilen och somnade i min lägenhet, vaknade jag av att någon slängde stenar på mitt fönster. Han var stupfull och ropade “Släpp in mig!”. Han fortsatte ropa och till sist släppte jag in honom så han inte skulle väcka hela grannskapet. Då han vägrade gå hem drog jag bestämt fram en madrass på golvet åt honom och lade mig i min egen säng. Han försökte kyssa mig men jag sköt undan honom och sa att jag är rädd för honom. Då blev han sårad och la sig på sin madrass. Efter en stund kröp han ändå in i min säng under täcket, tryckte sig mot mig och jag stelnade till. Jag hade en kall betongvägg framför mig och honom bakom mig, iklädd endast kalsonger.

Det skedde flera liknande händelser trots att jag försökte ta avstånd från honom och han fortsatte texta, ringa, manipulera mig och ställde frågor om mitt sexliv. Han sade att han älskade mig och behövde vara med mig.

Till slut lyckades jag bryta kontakten med honom helt. Jag fick höra om andra unga tjejer som upplevt liknande med honom före, under och efter tiden med mig. Skuldkänslorna och ångestattackerna blev allt fler, jag var länge otrygg i min lägenhet, besökte aldrig baren igen och var rädd varje gång min telefon plingade till. Jag anmälde honom aldrig eftersom han inte hade våldtagit mig. Han utnyttjade att jag var ny elev, känslig och utsatt.