Vittnesmål nummer 629

Detta handlar egentligen om min dotter, tror dock inte att hon förstod händelsen. För något år sedan när våra landegrannar hade kattungar var dottern där och tittade på kattungarna ibland. En dag när jag sökte efter dottern gick jag till stuggrannen och fann hans ”flickvän” på trappan och rökte. Jag frågade kvinnan om hon sett  min dotter, hon pekade mot dörren. Jag gick in och fick se min dotter sittande i vardagsrummet där hon pajade katterna. På ena sidan henne fanns en stor tv som visade porr och på andra sidan rummet satt gubben (som bodde i huset) i badrock och runkade! Dottern fick aldrig gå dit mer. Först och främst, tack till er alla som varit modiga och delat med er av era historier. Mitt hjärta blöder och samtidigt sätts en urkraft igång i mig, nu fan skall dammen brista. Vi skriver historia nu.

Jag kommer tidigt in i puberteten och som åttaåring har jag fått bröst. Förutom de sedvanliga hånskratten i skolan så minns jag ett tillfälle på sommarstugan då min pappa är berusad och kommer och tar tag i mina bröst bakifrån, inför en massa andra människor, leker med dem, skrattar och säger ”ja, minsann, hon har nog börjat bli kvinna nu!”. Alla skrattar. Jag skäms.

Minns att jag i samma tider ofta badade bastu med min killkusin när vi var och hälsade på. Han insisterade att vi efter ett bastubad skulle gå in i hans föräldrars rum. Han sade att jag skulle klä av mig och lägga mig på rygg varefter han lade sig ovanpå mig och simulerade samlag. Jag låg helt blickstilla och vettskrämd, hade inte en aning om vad som pågick. Jag kan fortfarande känna hur det virkade överkastet kändes kallt mot min rygg.

En pojkvän jag hade som 16-åring ville alltid knulla ”oberoende om du vill eller inte”. Jag minns att jag hade skavsår i slidan.

En annan pojkvän, ett par år senare, hade sex med mig utan kondom mot min vilja. Han var i övrigt också kontrollerande och manipulativ och förstörde mig verbalt samt blev alltid arg om jag inte ville ha samlag. Han kunde hålla mig vaken hela nätter och pina mig för det. Jag grät.

Snabbspolning ett par år framåt då jag är på kaffe med en kompis. Caféägaren, en man i 50-års åldern, kommer fram till mig och frågar om jag har nåt speciellt för mig på kvällen – om inte skulle jag gärna få komma och jobba på caféet. Som fattig studerande tänkte jag att det kunde ge en välkommen extraslant i fickan så jag sprang hem efter första bästa svarta t-shirt som jag kunde ha under förklädet. T-shirten hade urringning. Jag fortsatte jobba på caféet några veckor och efter en tid fick jag caféets egna t-shirt som arbetsskjorta, utan urringning. Då kom ägaren och viskade i mitt öra att det var synd att jag inte hade min egen t-shirt på, så att han skulle få ha något att titta på. Samma kväll ville han bjuda på vin samt ta mig till sitt hem. Jag tackade nej och sade kort därefter upp mig från jobbet.

Och sen då förstås, alla dessa jävla runkare bakom träd, tafsningar och kommentarer på krogen, män som går vid ens sida och insisterar på att få följa med hem fast man tydligt säger nej, men också dessa finlandssvenska män i fina kretsar som bjuder med en på middagar och helkvällar för att sedan komma med oanständiga inviter. Det skall sluta nu.