Vittnesmål nummer 617

En äldre släkting (80+) satte handen på min bak varje gång vi träffades. Hörde till att alla skulle krama om honom o det här hände flera gånger. Var i 16-17 års åldern. Kändes så fel att han rörde mej, såå äckligt… Detta diskuterades med annan närsläkt men det sades bara ”nå han e nu lite sån, int menar han nåt illa, låt det bara vara”

Var kanske 20 år gammal o stod o köade in till en krog. Var lite full så kommer inte ihåg alla detaljer. Det blev gräl i kön o nån kille i samma ålder började gräla med mej o till slut så kysste han mej på läpparna mot min vilja. Blev arg o började ropa åt honom. Min dåvarande pojkvän förde mej bort från situationen mitt i mitt ropande för han ville inte orsaka en scen o han var sur på mej resten av kvällen för att jag lät mej bli kysst. Det diskuterade vi aldrig. Ännu idag känns det super jobbigt att tänka att min dåvarande pojkvän blev sur fastän jag inte gjorde något fel och att han mot min vilja släpade bort mig när jag ville säga ifrån. Kändes som om det skulle ha varit något fel på mej o hela kvällen var förstörd. Har för mej att poken förde bort killen som kysst mej vilket var en bra reaktion från krogens sida.

Många gånger har man också blivit tafsad eller rörd oönskat till exempel på dansgolvet.

Vid min nuvarande arbetsplats finns det en man (40+) som varje gång jag ser honom säger ”hej älskling” med ett flin o det känns ytterst otrevligt men ändå känns det som en så liten sak att man inte vill säga att han borde sluta med det.

Är tacksam över att den här gruppen finns, även om jag är anonym så hoppas jag att ni andra också vågar komma fram med era upplevelser för vi måste få att slut på det här. Det ska inte vara ok att en del män beter sig så fel mot kvinnor.. Styrkekramar åt er alla