Vittnesmål nummer 551

16år – Det är midsommar och vi tältar med kompisarna. På natten kommer det in en kille från granntältet till vårt flicktält. Han är ett år äldre och han var med och festade på kvällen. Han öppnar byxorna och lägger sin kuk i min mun. Jag är förvirrad och fryser till. Efter en stund då jag börjar göra motstånd och vänder mig bort ger han upp och smyger ur tältet. Vi hade inte ens flirtat tidigare under kvällen eller knappt pratat så det är ett mysterium för mig vad som fick honom att tro att han hade rätt att göra så här.

18år – Min manliga bekant tafsar på mig vid upprepade tillfällen. Försöker smyga in handen under klänningen etc. Jag säger alltid nej och drar mig undan. Han börjar gnälla och säga ”Men varför låter du person X göra så om inte jag får”. Han syftade på en person som jag uppriktigt ville vara med och vi hade ett samtycke.

19år – Jag är förtjust i en i vår vänskapskrets. Jag sover över hos honom . På morgonen har vi sex. I något skede blir han frustrerad över att han slaknar. Detta får honom att tvinga mig till att suga av honom. Jag minns så väl att han tryckte ner mitt huvud och sade ”sug som att du menar det”. Efter det tvingar han mig till analsex. Har frågar inget bara vänder på mig och kör. Jag försöker dra mig undan men till slut är jag bara fryst och kopplar bort. Någon vecka senare berättar jag för mina vänner som känner honom. Jag gråter och är upprörd. Jag vågade äntligen ta mod till mig att berätta ens någonting av händelsen! De viftar bort det med att ”Sån där är han” eller ”varför for du till honom då?” Idag är han ännu en person som jag måste kunna umgås med då han tillhör bekantskapskretsen. Jag har aldrig vågat konfrontera honom. Mycket på grund av att jag inte fick stöd av mina vänner och att jag kände stor skuld.

26år – Jag åker med min kompis som sällskap på en efterfest till en stuga med ett handbollslag. En manlig spelare verkade fått upp blicken för mig redan innan vi åker iväg till stugan. Vi var nämligen på en krog först. Jag gör det klart och tydligt att jag har pojkvän och berättar om pojkvännen då det passar in i diskussionen för att ytterligare förtydliga. Då vi ska sova i stugan är det trångt och få sovplatser. Såklart blir det så att jag måste sova bredvid honom. Jag försöker vara så långt i från honom som möjligt. På natten flyttar han sig närmare och vid flera tillfällen rör mina intima områden. Jag flyttar bort handen om och om igen. Jag vet ju att min kropp är min men ironiskt nog vågar jag ändå inte ställa till en scen så de andra vaknar så jag sover med ena ögat uppe och flyttar handen titt som tätt.