Vittnesmål nummer 549

Då jag var 13 år och började jag sommarjobba i en butik för första gången och redan då fick jag höra kommentarer om att jag var lammkött m.m av äldre gubbar som kom och handlade. Förstod inte så mycket av det då men har i efterhand varit äcklad över att man redan i en så tidig ålder blivit sexualiserad.

När jag var kring 15-16 år gammal sov jag bredvid en av mina killkompisar efter en fest och vaknade mitt i natten av att han tog min hand och la den på sin penis för att runka av sig själv med den. Var väldigt obekväm, rädd och förvirrad men gjorde absolut ingenting för att stoppa det, låtsades bara sova för jag vågade inte göra annat, inte väcka de andra och göra en stor grej av det. Skämdes flera år efteråt och har berättat enbart till en handfull personer.

Det hände flera gånger att man vaknade på någon fest med någon annans händer där man absolut inte ville ha dem och fick flytta dem enbart för att ha personen ifråga att lägga tillbaks dem, och så kunde det fortsätta i en evighet.

Har blivit trakasserad på bl.a. barer – både som kund och personal, på gatan och t.o.m. flygfältets säkerhetskontroll med personalen fullt medveten om vad som sker utan att de ingriper. Det finns otaliga historier och det här är bara en handfull av dem.