Vittnesmål nummer 289

Pojkarna i lågstadieklassen försöker bryta sig in i flickornas omklädningsrum för att få se någon naken. Vi har delat duschutrymme mellan rummen, de andra flickorna hinner springa och gömma sig, det skrattas och skriks. Jag hann ej, de såg mig med bar överkropp, generat sitter jag där medan de pekar och skrattar. Jag är 8 år gammal. Pojkar är ju pojkar…

Min första pojkvän och jag är 17 år. Han tvingar sig på mig då jag lovat ge min oskuld till honom. Han har först bett snällt sen argt; jag vill nog ge det till någon med bättre kropp säger han… Han förbereder mig med olivolja… säger att det är normalt att göra så.. Jag tror på honom, är oljig inuti veckor efter och känner än idag skam.

Samma kille något år senare under en midsommar på landet. Han vill gå ned på mig då andra ser, i bastun. Jag säger nej och han blir arg… hur e jag så lame? Han trycker mig in på toaletten där bredvid- försöker riva av min bikini, jag säger ifrån, gråter men försöker behärska mig, han är ju lite full nu, jag trycker bort honom och tar mig ut.

En annan midsommar på en annan ort denna gång, kommer jag ut ur köket, jag finner honom berättandes för sina vänner vad han tycker om att göra till mig. Visar med sina händer. Killarna skrattar. Jag minns hur jag i början av vårt förhållande hade bett honom att aldrig göra mig obekväm. Han lovade. Men detta var vad jag fick. Oftast som utpressning då han ej fick sin vilja igenom/var trött på mig.

En vapp och jag är klädd i balettkjol och tiara, på fotot nämner hans kompis hur han (kompisen) vill gå ned på mig. En annan vän till honom diskuterar på skoj då vi tre är och besöker en familjepizzeria mitt på dagen i centrum hur jag och min pojkvän borde ha sex på latexlakan och han ska filma det.

I vår lägenhet har jag vaknat till att jag haft min pojkvän på mig och dragit av mina trosor. Jag har skuffat bort honom med all min kraft, då har han lekt att han fallit tillbaka i snarkningar (som om han gjorde det i sömnen/omedvetet). Han har varit på mig, inne i mig då jag gråtit- sagt orden ”Kan du inte bara sluta så att jag kan göra det här färdigt”.

Jag har gråtit i duschen, ibland sprang han och kramade om, ibland bara för att tafsa. Då jag kommit ut ur duschen- gråtandes har det visslats och ”kollats in”. Detta förhållande tog 4 år, tills jag lämnade det snart 6 år sedan. Att i början möta honom i skolkorridoren genast efter psykologmottagningen då det sagts att ”det viktigaste är att ej ha kontakt med exet”. Där har ni Ankdammen.

Efter detta har jag blivit starkare, vågat säga ifrån mer och mer för varje år som går, men saker har hänt.

Enkvällsgrej i en mellanstor finlandssvensk stad 2014 med en kille jag kände. Han sade att han använder kondom även om han ej gillar dem. Efter en stund inser jag att han tagit bort den, jag river mig loss… Han säger ”ta det lugnt.. om något har hänt så har det hänt redan..lika bra bara fortsätta”.. Jag vill gå ifrån honom men kan ej eftersom jag ej kan komma in någon annanstans mitt i natten eftersom jag ej var i min dåvarande hemstad. På morgonen försöker jag se om någon annanslags man kan visa sig i honom. Han är kall och skämtar: “du kan fara men kom endast tillbaka ifall du tänkt ha sex”.

Ett år senare på en efterfest i centrum börjar jag hångla med en kille som flörtat med mig, jag inser att hans hand går in i mina byxor. Jag inser att hans kompis sitter och filmar. Jag drar mig loss, och för att inte verka ”lame” (gud vad jag äcklas) skrattar jag som flickor ska göra och ber pojkarna sluta, känner mig obekväm men håller mig samlad och ”chilled out”. Går hem och det börjar gå upp för mig vad som hänt, hoppas ännu idag att denna filmsnutt ej finns någonstans. De att jag ännu försökte få killen hem med mig får mig att inse hur normal jag såg situationen vara, något som det absolut inte borde vara !

Så var det den gången jag hoppade i bilen med fyra killar från en studentnation då de berättade att de är påväg åt samma håll..fick alltså skjuts. Inget hände, men att som ensam tjej i bilen få skämt som.. ”Du vet.. vi kan ju ta det här till skogen”.. det är verkligen inte en trevlig situation att vara i, men ensam som man sitter-så skrattar man åt dessa skojiga skämt…

Under åren är det mycket som hänt, det var bara en fråga om att skrapa ihop det som hänt i svenskfinland. Ankdammen blir lätt ett ställe där man tystnar.. det är som ett Forever High school.

Släpp Bomben