Vittnesmål nummer 290

Jag är 5-6 år och min mamma ska på jobb och för mej till en snäll tant som den här gången har sitt barnbarn hemma. Pojken är i samma ålder som jag.

Det är sommar, jag är liten och spröd och har en bomullsklänning på mej. Vi leker i sandlådan. Plötsligt slutar han leka, tittar på mej och säger något jag inte förstår. Han säger det flera gånger. Jag förstår inte. Sedan går han mot mig med höjd knuten näve och säger ”Om du inte leker med den här så får du med den här!”

Han pekar på sitt skrev och viftar sakta med näven. Jag blir isande rädd.

Han för mej till utedasset och där beordrar han mej att ta av mej trosorna och sära på benen. Jag är väldigt rädd och vågar inte protestera.

Jag står med särade ben och han lägger sig på rygg under mej som om jag vore en bil. Han börjar peta med fingrarna i min slida, drar och sliter i mina blygdläppar, både de ytte och de inre, och säger att han ska se hur jag ser ut inuti. Det gör väldigt ont, jag är livrädd och vågar inte säga ett ord. Jag tänker tyst ”Sluta! Slutal!” och biter ihop läpparna.

När han hållit på i vad som känns som en evighet, ställer han sej upp, drar ner sina byxor och beordrar mej ”Nu ska du leka med min.” Jag bara stirrar på hans kön och skakar på huvudet i ett nej.

Då säger han att vi ska göra barn och så för han sitt underliv mot mitt. Han står och trycker sitt underliv mot mitt en stund och jag känner äckel och obehag där han står rakt framför mej.

Då hör jag plötsligt steg utanför utedasset och minns att jag känner en befriande lättnad, för han drar sig bort från mej och drar blixtsnabbt upp sina shorts. Dörren rycks upp och hans morfar säger ”Jaså där är ni!” Jag skäms alldeles fruktansvärt för mina trosor ligger på golvet och jag ser att morfar märker det.

Jag plockar snabbt upp trosorna, drar dem på mig och så går vi alla därifrån.

Mamma hämtar mig. Jag är chockad och skäms outgrundligt mycket men jag säger inte ett knyst.

Jag är 9-10 år och är ganska liten i växten. Vi är en liten grupp barn som leker kull. Jag minns att jag skrattar och har roligt. Plötsligt trycker en pojke fast mig mot ett släp och viker ner mig på rygg medan mina fötter ännu är i marken. Han är större än mig och är stark. Jag kan inte röra mig ur fläcken. Han höjer knytnäven och slår med full kraft med hårt knuten näve rakt i mitt underliv. Det gör fruktansvärt ont och det känns som om min kropp exploderar av smärta. Sen släpper han mej utan en min, vänder ryggen till och fortsätter leka. Jag vågar inte gråta och jag undrar tyst vad jag gjort för fel som fick honom att göra så. Jag leker inte mera utan tittar bara tyst på när de andra fortsätter leka som om ingenting har hänt.

Jag hade väldigt ömt i underlivet länge och jag kände en stor rädsla för honom efter detta.

Jag berättade aldrig för någon om det som hänt för jag skämdes så mycket.