Vittnesmål nummer 270

Jag var typ 25 och gick hem från krogen, måttligt berusad. Jag var trött och tänkte att det är bäst jag tar en taxi. Jag väntade vid taxistolpen och äntligen stannade en taxi. Jag öppnade dörren och funderade varför chauffören frågade hur mycket. Jag var full så ignorerade kommentaren och gav ut min adress. Jag råkade se upp på biltaket och märkte att bilen inte hade en taxiskylt. Jag förstod då att han måste ha trott jag var prostituerad. Jag skämdes å gick iväg, tänkte till mig själv att fake pälsen och stövlarna var ett dåligt val och att jag såg ut som en prostituerad.

Jag gick vidare hemåt och mötte en kille som var finlandssvensk, han var trevlig och sa att han skulle följa mig hem för han bodde åt samma håll. Vi pratade och han verkade som en ok kille. När vi närmade oss mitt hus frågade han om han fick komma upp, jag sa nej! Han frågade igen och jag blev rädd så när han såg bort så fingrade jag på min mobil så att jag kunde spela min ringsignal. Jag låtsades prata med en kompis och sade åt honom att hon var påväg till mig. Han gnällde och sade att vi kunde bara sitta ner å prata. När jag hade sagt nej ett par gånger sa han ”men jag kan göra jobbet, du behöver inte annat än ligga där” jag blev livrädd och sade till honom att gå hem. Han svarade ”men tjejer med såna stövlar vill ju ha sex” Jag rusade hem å låste dörren. Kunde inte sova den natten. Jag skämdes igen över mitt klädval. Efter detta gick jag inte hem ensam på en lång tid.

Inget hände så jag hade tur men eftersom min mamma nästan blev våldtagen när hon var ung, och bar med sig pepparsprej vart än vi gick, så glömmer jag aldrig den här natten. Usch!