Vittnesmål nummer 255

Det hände för ca 30 år sedan.

Jag var 11/12 år gammal. Jag var på ett läger. Jag var en flicka som tog plats, näsvis, lillgammal. Jag hade starka åsikter och var vetgirig.

Jag hade någon dispyt med en äldre lägermedlem, ca 15/16, han sitter och täljer. När han tröttnat på att höra på mig säger han att om jag inte slutar så sätter han kniven i min slida.

En annan incident

De något äldre killarna som inte gillar mig börjar tala om hur ful jag är. Det är kallt och Jag står och håller upp mina lite för stora pyjamasbyxor. En av dem ser att man kan skönja min snippa, står jag med flit o drar upp byxorna så? Jag låter byxorna hänga lite lägre. Då kommenteras hur sent utvecklad jag är, inga bröst vid 11, kommer jag nånsin att få, knappas., Har jag månne ens fått mens? Ingen pojke eller man kan nånsin tänkas vara intresserad av mig, det skulle ju vara perverst. Någon kommer på att jag med mitt korta hår kanske är en kille! De hittar på ett killnamn åt mig. Det fulaste finska pojknamn de kommer på. Kallar mig för Tero efter det, när de minns.

Min reaktion? Jag stod kvar. Jag ville inte ge dem känslan av att de lyckats såra mig. Jag ville inte backa, men hade inte mycket att säga.