Vittnesmål nummer 149

Liksom de flesta av er har jag många pissiga erfarenheter av män som tror att de har rättigheter som jag saknar. Ur den sämre ändan har ändå en chef som jag hade för många år sen varit. Han brukade uppmuntra sina kvinnliga anställda att bära kjol på jobbet. Då kunde han se till att befinna sig under någon del av gallerloftet som skiljde åt våningarna på arbetsplatsen för att ha trevlig utsikt ovanför sig.

Han brukade också be nya kvinnliga anställda från annan ort komma med på en runda i näromgivningen. Då jag gjorde misstaget att följa med ville han gärna visa de närliggande bergen, och körde upp till stadens utsiktsplats. Där bredde han ut en filt på marken, inbjöd till att sätta sig på den, och då han snackat trevligheter en stund inbillade han sig att man ville lägga sig intill honom en stund och ha det skönt ihop. Då jag chockat vägrade vädjade han med argumentet att hans fru har så litet intresse i sängkammaren, och han känner sig så ensam. Överraskande.

Samma år som detta inträffade fick han av en oerhört populär internationell tidning en ärofull utmärkelse pga sina insatser inom naturskydd.