Vittnesmål nummer 94

Minnena är tyvärr alltför många, men jag väljer att bara berätta dessa. Dessa gånger var alla inblandade finlandssvenska män.

Jag hade ganska nyligen börjat högstadiet, och skulle under lektionstid gå till hälsosyster. Efter besöket är jag påväg tillbaks till klassrummet, korridorerna är tomma eftersom alla har lektioner. Emot mig kommer en kille från 9an. Jag går raskt förbi honom med sänkt blick, då han tar tag i mig och trycker upp mig mot väggen och håller ena handen för min mun och andra stoppar han in under tröjan och klämmer hårt på mina bröst. ”Vittu va du har nice pattar!” säger han. Jag är livrädd, panikslagen, och när han släpper taget springer jag genast till toaletten och storgråter. Jag går sedan till en lärare och säger jag fått migrän och är hemma 2 dagar från skolan. Har aldrig vågat berätta för någon.

Jag går i 8an. Är på en fest där jag inte känner många, har för en av första gångerna druckit alkohol, och känner att jag börjar må dåligt så jag lägger mig på soffan. Jag vaknar av att en 3 år äldre satt sig på soffan och kör in handen under min tröja och bh. Två andra killar sitter brevid och låtsas som ingenting. Jag stiger vingligt upp och går ut, spyfärdig. Han som stuckit handen under min tröja följer efter mig ut, drar mig till sig och kysser mig och tafsar ennu mer. I panik försöker jag ta mig ur hans grepp, och min räddning blir att jag spyr på honom. Han kallar mig för en ”satans bitch” och går in. Jag tar mina grejer och tar mig hem. Senare får jag höra om hur ”snäll han var som tog hand om mig då jag mådde illa”. Jag har aldrig vågat berätta för någon vad som egentligen hände.

Jag är 15 år. Har just börjar gymnasiet på ny ort. Har börjat sällskapa med en kille, har känt honom i kanske 2 månader. Han tar med sig på en hemmafest med sina kompisar. Jag sitter på soffan ett skede under festen, några flickor står och dansar i mitten av rummet. En av dem är extremt full och har väldigt kort kjol. Plötsligt sätter sig killen jag sällskapar ner sig brevid mig i soffan, och kastar ur sig ”Sku int det va roligt om ja sku fara å knipa hon i fittan? Ja lovar hon sku int ens bry sig!” Jag bara stirrade på honom och frågade vadfan som skulle vara roligt i det? Jag blev extremt arg och åkte hem ganska snart efteråt. Jag tänker ibland tillbaks på den kvällen och hoppas att flickan inte utsattes för något hemskt under resten av kvällen.