Vittnesmål nummer 80

Jag är 9-10 år gammal och vår lärare är känd för att tafsa på de snygga flickorna. Det är nästan en tävling om vem han tafsat mest på för det innebär att man är mest åtråvärd. Han tafsar inte på mig och av nån märkligt vriden brist på bekräftelse känns det nästan värre att bli utanför än att bli tafsad på. En dag är jag ensam i klassen och han tar tag om mina axlar och säger med lite släpig röst att han vill ge mig lite extra mattelektion efter skoldagen. Jag fryser till is, säger inget men blir inte kvar efter skolan. Vågade inte säga något hemma.

Jag är 17 år och jobbar med att städa en industribyggnad. I hallen står stora män och förkunnar högt åt varandra att de nog ”kan tänka sig att ligga med den där”, på kontoret slänger männen skräp på golvet framför en. Var konstant rädd då jag var ensam i byggnaden.

Jag är 17 år och är påväg hem med finlandsfärjan efter en konsert tillsammans med min syster. Vi dricker ett glas vin och får sällskap av två män 35+ som säger att jag ”är Guds gåva till mannen så som jag rör mig då jag dansar” och som inte fattar att lämna oss ifred. Plötsligt får jag tunnelseende och tappar hörseln, vinglar till toaletten där jag spyr ner hela mig själv och jag förstår att nånting är riktigt på tok. Går ut från toaletten där jag blir ivägsläpad hårdhänt mot hytterna av mannen som drogat mig, och jag kan inget göra för kroppen lyder inte. Mannen blir avbruten av en annan man som kommer ut ur en hiss och frågar om allt är bra, jag bara vinglar iväg och mirakulöst nog hittar vår hytt där jag får sitta i duschen halva natten och hålla i min än värre drogade syster så hon inte ska kvävas i sina spyor. Det tog mig ungefär 7-8 år att sluta hålla handen över alla drinkar och att instinktivt hata alla män på krogen, jag vågade inte lita på nån.

Jag är 17-18 år och blir kontaktad av en man på IRC-galleria. Han tycker jag är snygg å ska komma på poolfest. Han är 30+ och har varit min mammas elev i högstadiet. Han bombarderar mig med mail, han stalkar mig på krogen och skickar efteråt meddelanden att han tittat på mig hela kvällen. Han skickar grattis på födelsedagen på min privata telefon som hade anslutning då i min pappas namn. Det tar slut med min pojkvän å han vill genast umgås. När pojkvännen och jag blir ihop igen skriver han åt mig att han har en pistol och inte är rädd för att använda den. När jag flyttade till studieorten tog det ett år av obesvarade meddelanden på diverse sociala medier men sedan gav han upp.

Jag fyllde 27, firade födelsedagen med en kollega som fyllde samma dag. Vi förfestade lite och gick ut för att dansa. Beställde en drink och efter en halvtimme får jag tunnelseende och visste direkt vad det handlade om – Drogad, igen! Skyndade mig till toaletten för att spy och skickar åt mannen att hämta mig. Spyr ner mig själv totalt och har vid det här laget helt tappat minnet av allt. Kommer mig ut via narikkan men INGEN ingriper och kollar hur jag mår. Sambon plockar upp mig på gatan där jag spyr ner hans bil och är okontaktbar, ingen på krogen gör något åt saken.