Vittnesmål nummer 68

Jag och min dåvarande flickvän var ute och tog ett par drinkar på vår favoritbar. Det var en fredagskväll och baren ligger mitt i stan, så det fanns inga lediga bord men vi fick ändå plats vid bardisken. Vår kväll började riktigt bra, vi drack våra drinkar, och var inte rädda att kyssas och emellanåt kärleksfullt lägga handen på den andres ben. Plötsligt kom det in ett gäng skräniga och halvt berusade affärsmän klädda i dyra kostymer. Det är ett par som står ut, hojtar högt att de har mycket pengar och hur de nu köper drinkar åt hela sin vängrupp. De trängde på flit ihop sig rakt bakom oss helt i onödan när det då till och med fanns ett ledigt bord, var äckligt nära, försökte tala med oss, och jag nickade medan jag bara önskade att de skulle gå bort, men sade till slut bara ”Vi är inte intresserade, vi är tillsammans”, och började ignorera dem, vilket jag hoppades skulle fungera.

Eftersom ingendera av oss längre såg mot deras håll bestämde sig en av de skrytsamma för att fråga min flickvän (som var väldigt obekant med sådant här beteende) vad vi ville ha att dricka. Hon svarade innan jag hann inflika, och bartendern började laga våra drinkar. Jag tackade tyst och tog emot dem, eftersom vi redan satt vid bardisken och bartendern, som kastade en konstig blick mot mannen, gav oss glasen rakt i handen. En stund efter att vi druckit upp alltihop, och männen fortfarande inte flyttat på sig, småpratade jag med min flickvän och lutade in för att ge henne en kyss. Då hör jag hur en av männen ropar:

”SE NU, NU VILL DE JU HA DEN DÄR TREKANTEN MED DIG!!” och de alla brister ut i gapskratt. Min instinktiva reaktion var bara att ta min flickväns hand och äcklad och rasande rusa därifrån.