Vittnesmål nummer 67

Sommaren 2000. Jag är 16 år gammal och nästa vecka börjar jag på gymnasiet. Jag och min väninna firar sista lediga dagarna och åker hem till mig, där jag har tomt hus för en gång skull. Min väninna har nån tid innan råkat träffa en litet äldre kille (han måste ha varit typ 23-24 år), som nu erbjuder festsällskap till oss två tjejer, han tar gärna sin vän med!

Killarna kommer med bil hem till oss, med en baklucka full av sprit, som vi häller i oss. Vi blir väldigt berusade och jag lyckas till slut tappa medvetandet på vessabesöket, som slutar med att jag faller raklång på golvet utanför och slår hakan i golvet. Blod är litet överallt och jag har ont och min kompis är hysterisk. Killarna lugnar ner oss och säger att vi inte behöver åka till sjukhuset och litet plåster skall väl funka. De täcker in min haka i massor av plåster och säger att det inte är så farligt.

Jag känner litet äckel för hela saken och vill gå och lägga mig. Den andra killen har hela kvällen visat intresse mot mig och gjort närmanden, han är 9 år äldre än jag, och jag tycker han är litet äcklig. Jag går och lägger mig helt för berusad efter att ha hällt i mig starksprit som killarna hade med sig och som vi ”lånat” från min mammas barskåp (som de nästa morgon gick och handlade artigt tillbaka från Alko, innan de åkte iväg, så som man gör, då man är väluppfostrad och finlandssvensk!)

Men ja, kompisen klämmer sig bredvid mig och gör närmanden hela tiden. Jag säger nej, vill inget mer, men han lägger sig bredvid mig och trycker på. Han onanerar till slut mot mitt ben och lägger mina händer på hans organ under tiden. Jag vill inget sånt och säger flera gånger att han skall sluta. Det gör han ändå inte. Jag får till slut börja sova i lugn och ro, då han fått sitt. Inget samlag som tur, vilket jag fick honom ändå till slut att förstå. Jag var trots allt oskuld!

Nästa morgon åker killarna iväg, efter att de som sagt varit och upphandlat det vi drack upp från barskåpet. Vi åker med min väninna till hälsocentralen för att kolla min haka, där jag blir omplåstrad på nytt på mitt sår, som nog borde ha blivit limmat eller sytt, men är nu för sent redan, såret är för gammalt.

Denna äldre kille, som låg fast i mitt ben med sitt onani, lämnade ett ärr i min haka, som jag fortfarande bär. Han sitter nuförtiden i hög position inom kommunalpolitiken, och var en väldigt vuxen person då detta skedde. Han var på min väninnas skola två år senare efter att detta hänt. Han deltog i en valdebatt, då han var uppställd i kommunalvalet. Hon tyckte det var smått skrattretande då han suttit där i panelen och hade åsikter om hur han oroar sig för ungdomars alkoholbruk och missbruk överlag. Hon hade tänkt fråga vad hans ställning var då till att ”juottaa humalaan” unga flickor, som e nästan 10 år yngre än man själv är och sedan ännu nästan våldta någon som är så berusad att man knappt kan gå, men hon lät det gå. Men kanske nu är tiden inne.