Vittnesmål nummer 52

Jag var 18 och under körlektionen la min bilskolelärare, en betydligt äldre man handen på mitt lår och sa: ”Ser du hur alla män kollar på dig?” (- Nej, jag försöker ju köra?). En natt vaknade jag till ett telefonsamtal, en (påstådd) kriminalöverkommissarie frågade efter information om min bilskolelärare eftersom de ”hittat knark i hans bil”. Det var min bilskolelärare som skrattade och sa ” Vi badar bastu här med min brorson och jag kom att tänka på dig. Hur lite kläder har du egentligen på dig där på scen (var balettdansare på den tiden). Vill du komma hit och bada bastu med oss?” Kände skam och obehag och slutade. Efter några månader tog jag ta kontakt med bilskolan för att byta lärare men firman hade gått i konkurs.

Exempel 2: En äldre manlig kollega, gift med två små barn stirrade på mina bröst och viskade en morgon ”Får jag klämma på dina bröst?”

Exempel 3: Skulle prata med min chef om något viktigt och han började kommentera ”mina snygga, välsvarvade ben”. En annan chef kommenterade ”mitt snygga hår”.

Exempel 4: Någon som ringde och flåsade i telefon ett helt år!

Exempel 5: Minns inte exakt ålder men vi var kanske 12 år gamla. Min kompis pappa (som var full?): x, kom hit och visa dina bröst. Och du med!”

….osv…

Alltid denna maktobalans, äldre man i högre position – så jäkla äckligt och vidrigt!