Vittnesmål nummer 49

Hände för två månader sen på en pub i en mellanstor stad. Jag och min kompis har inte träffats på länge och hade som avsikt att äta gott och ta några drinkar och umgås med varann.

Vi diskuterar om #metoo kampanjen då det kommer en man i 40-årsåldern och frågar om han och hans kompis som står längre bort och vinkar får sitta med oss. Min kompis försöker med tyvärrpratarvibarasvenska-tricket men då visar det sig att gubbarna är finlandssvenska. Irriterad men vänlig förklarar jag att vi vill sitta för själva ikväll och att vi är mitt i en privat diskussion. Mannen vinkar kompisen till sig och tar fram två stolar till vårt bord och säger:

”Men hörni, inte frågar vi för att vi vill slicka era fittor! Vi vill bara ha lite kul ikväll! Vi lovar att det inte blir nå knull efteråt!” sätter ner sig och börjar chitchata och introducera sig själv. I ca 10min försöker vi förklara att vi inte är där för att festa utan vill sitta för oss själva. ”Men vet ni, vi är goda killar som bara vill ha roligt, det är ju skam att vackra flickor måste sitta ensam. Om ni följer med oss kommer ni att ha den roligaste kvällen i ert liv för så sköna och goda killar är vi! Om ni inte vill ha oss här så säg bara far åt fittan!” Jag ler sarkastigt och säger ”Far åt fittan”.

Gubbarna rör inte en fena och pratar på. Jag börjar se runt mig för att hitta en portier eller annan personal medan min kompis förklarar att hon har man och barn och tidig väckning och inte är där för att festa. Ingen personal syns till och vi försöker ignorera gubbarna och stirrar irriterat på varandra och för dendär telepatiska hurfanslippervidom-diskussionen.

Till slut ger dom sig och vi får vara ifred men en halv timme senare kommer kompisen och gnäller att vi ska hänga med dem. Min kompis säger att gubbe nr.1 redan förstörde denhär grejen och att han borde lära sig att prata med respekt och att vi verkligen inte är imponerade. Båda gubbarna slår sig ner och jag är så arg att jag stirrar i väggen tills de förstår att gå.