Vittnesmål nummer 30

För kanske 10 år sedan var jag med kompisar på en hemmafest i centrum av Helsingfors. Träffade där en gammal bekant som i tonåren varit tillsammans med en av mina då närmaste väninnor. Det var trevligt att catch up efter alla dessa år, och i något skede hamnade jag av någon orsak ensam med honom i badrummet där vi utbytte en kyss eller två. Personen ifråga började bli ganska full vid det här laget och blev gnällig och tyckte allmänt synd om sig själv, så jag bestämde mig för att gå ut till vardagsrummet för att leta efter roligare sällskap. Då blev han med ens mycket aggressiv och slet av sig tröjan samtidigt som han rev loss toalettsitsen och kastade den i golvet. Jag blev rädd och försökte lugna ner honom och fejkade att jag visst ville hångla med honom. Kommer inte ihåg hur jag gjorde för att komma ut från det låsta badrummet, men roffade genast åt mig ytterrocken och lämnade festen. Sprang flera kvarter när jag såg att han började ringa på min telefon, var rädd för att han skulle komma efter mig. Nästa dag messade han någon halvdålig ursäkt och skyllde på alkoholen. Tack och lov såg jag honom aldrig mer.

Han jobbade som polis vid denhär tidpunkten.