Vittnesmål nummer 15

När jag var 18 gick jag i en finlandssvensk bilskola som hade två manliga bilskolelärare. Den ena av dem krävde att jag skulle ta ”extra körlektioner” för att jag behövde mera övning. Han tog inte betalt för de här lektionerna överhuvudtaget men skulle ha mig att bl. a köra väldigt långa sträckor och på helt mystiska ärenden. Han ringde mig också under en midsommar (jag svarade definitivt inte) och en gång bjöd han mig till sitt sommarställe (som jag självklart tackade sakligt men tydligt nej till).

När jag väl kom igenom körprovet på första gången minns jag att bilskolläraren blev sur och inte alls glad eller önskade lycka till.

Tycker fortfarande inte alls om att köra bil, är rädd att jag ska göra nåt fel eller typ hamna i en olycka. Jag vet att det är till stor del bilskolans förtjänst, eftersom jag kände mig stressad och pressad med bilskolläraren och hans jävligt oproffsiga och opassande ”pedagogik”!!

Inget fyskiskt hände. Thank God. Men JAG upplevde det mycket stressigt och jag kände äckel o obehag för bilskolans lärare. Ville dela detta inlägg eftersom jag tror att många som gått den bilskolan har liknande upplevelser och att dessa är just typiska maktgrejer som hänger ihop med alla slags sexuella trakasserier och kränkningar.