Vittnesmål nummer 902

Han som kontaktade mig när jag gick på lågstadiet och började prata snusk till mig och uppmuntra mig till väldigt olämpliga saker. Hör först många år senare att han blivit dömd för att ha gjort liknande saker åt flera andra flickor. (Om jag inte missminner mig nu.)

Han som visade vidare privata bilder på mig som jag i förtroende skickat åt honom. Detta fick jag veta först många år senare av en av dem som sett bilderna.

Han som tog mig på brösten helt öppet mitt under en lektion i gymnasiet. Jag kommer inte ihåg att läraren skulle ha sagt något alls om saken.

Männen som tafsat på mig när jag varit ute och dansat. Männen som tagit tag om mig bakifrån och börjat dansa med mig utan att jag ens sett vem det var. Han som plötsligt kysste mig på kinden och bara skrattade bort det när jag sa att jag inte var med på det.

Han, min ”vän”, som höll om mig och var allt för närgången fast jag försökte visa att jag inte var intresserad. Obehagligt att ha någon annans händer på sig men samtidigt inte våga säga något för att inte ”förstöra stämningen eller något”..

Otaliga catcalls, sexistiska skämt och liknande som fått en att känna sig maktlös och förnedrad. Är jävligt trött på att inte känna mig trygg och rättvist behandlad i så många sammanhang. Är jävligt trött på alla som inte tar det här på allvar och inte ser sitt ansvar och sina påverkningsmöjligheter i det hela. Tur att vi är många som trots allt orkar kämpa tillsammans!”