Vittnesmål nummer 932

Jag har blivit utsatt för mer övergrepp än jag kan räkna i Svenskfinland. Jag var 14 år då jag förlorade min oskuld genom ett övergrepp i dansplatsens buskage. Jag träffade en pojke som var ett år äldre än jag, vi gick runt på dansplatsen och pratade, senare låg vi och kysstes och det var jag helt med på. Plötsligt drar han ner sina byxor och jag blir ganska chockad och säger något i stil med ”va? Jag vill inte ha sex”. Han blir väl lika chockad över svaret men bryr sig inte särskilt mycket utan talar om för mig hur kåt han är och börjar böna och be. Jag säger att jag inte vill, men plötsligt är han inne i mig och jag gör ingenting! Det kommer t.om. en bil med ett äldre par, jag märker att dom försöker kolla om allt är ok, men jag viftar bort dom. Jag skäms. Jag vill inte men gör inget som helst motstånd förutom att jag säger nej och ber honom sluta. Jag har alltid skämts för detta och  tänkt att det va mitt fel. Det hände två gånger samma sommar.

Den andra gången var det en pojke som jag hade träffat flera gånger, vi hade även dejtat litet förutom att vi träffades på dansplatsen. Han var väldigt snäll mot mig annars, men en gång då det var dans var han väldigt undvikande och jag fick till slut rycka honom i armen och fråga vad det är som är fel. Han sa då att vi skulle gå och prata. Jag hörde att hans kompisar sa något i stil med att han skulle ”ta det lugnt nu” och jag förstod inte vad dom menade. Vi gick längs en skogsväg och sedan sa han ”kom” och jag följde med in i skogen. Där lade han krokben för mig, la sig ovanpå mig och började kyssa mig och klä av mig. Denna gång kom det två kvinnor som var ute och gick, men han satte handen för min mun. Jag minns att jag den gången heller inte ville, men jag sa ingenting! Den här pojken var jag förälskad i och visste väl inte riktigt hur jag skulle vara i den åldern. Min mobil ringde tack och lov och han lät mig svara. Sedan skyndade han att klä på sig och gick därifrån, jag gick en bit efter och han sa inte ett ord till mig efter det. Inte ens hejdå.

Ett flertal gånger har jag också på danser blivit ”dragen åt sidan” och det har tafsats både utanpå och innanför byxorna. Det har viskats i öronen ”Jag är så kåt” osv.. Jag kan inte minnas att jag varit ute på krog utan att någon har tafsat eller varit väldigt närgången på dansgolvet.

I mitt yrkesliv har jag tack och lov fått vara ganska mycket ifred förutom en incident där en man som har högre ställning än mig tog på mitt bröst och blev väldigt sur då jag sa åt honom på skarpen. Denne man kunde stirra på en uppifrån och ner hela kaffe/lunchrasterna. till slut började jag hoppa över måltider eller säkerställa att han ätit före jag gick och åt för det var så pinsamt.

Slutligen vill jag säga att jag är så trött på alla blickar från obekanta män på stan/restauranger/mataffärer o.s.v. Det är inget övergrepp att ”titta” men det är väldigt jobbigt med dessa blickar iallafall. Man vill ju bara vara ifred. Jag längtar tills jag blir så gammal att jag slipper! Kanhända att vissa upplever det smickrande, inte vet jag. Men med min bakgrund är det inget som jag gläds åt överhuvudtaget.