Vittnesmål nummer 715

Jag har blivit utsatt för sexuellt våld och sexuella trakasserier ända sedan lågtadiet. Detta är första gången jag talar om alla saker såhär öppet. Det som skett har lämnat djupa djupa ärr och spår. Känns som ett mörkt osynligt gift i kroppen. Få bort giftet? Är nog inte möjligt, hur skall man någonsin kunna återhämta sig efter det man gått igenom? Finns så mycket att berätta, allt ryms inte med.

Lågtstadiet

Vår gymnastik lärare kom alltid och kollade att vi flickor var avklädda då vi duschade oss efter gymnastiktimmen. Han klampade in i omklädningsrummet och duschrummet. Nu skall vi kolla så att ni alla är avklädda ropade han! Och skannade igenom oss alla flickor. Vi blev jätteobekväma, försökte skyla oss och skrattade generat varje gång det hände. Vissa stod och böt om, andra stod i duschen och tvättade sig. Pågick ända från klass 1 till 3 då vi fick en ny gymnastiklärare. Som 7-åring förstod du inte vad som hände, kunde inte berätta. Detta var ju vår ”älskade” lärare. Alla barn i skolan såg upp till honom och tyckte han var det snällaste av alla lärare. Det är först för ett par år sedan som jag insåg vad som egentligen försigick.

Jag var inte en typisk flickflicka i lågstadiet. Klädde mig pojkaktig och var vildare än de andra flickorna. Tyckte om praktiska kläder, inte ”flickiga”. Fick såklart utstå kommentarer, speciellt från en kille: ”Du som är smal som en planka och inte har bröst, kommer att bli av med oskulden först då du är 70- år gammal”. De andra flickorna fick istället utstå hans tafsande händer ända sedan ettan.

Gymnasiet

Jag var aktiv inom dansen och började som extra lärare i en redskpagymnastiksgrupp. Han som drog gruppen var lite över 30 år. En dag i skolan kom en vän fram och sade att hon träffat honom på en krog och han påstod att jag hade haft sex med honom på krogen i vessan. Jag blev flyförbannad och berättade detta åt gynmastikföreningens ordförande. Hon komfronterade honom, han förnekade och fick fortsätta som dragare av gruppen. Jag valde att sluta. Träffade honom en tid senare då jag var ute och festade med vänner och gick hem från krogen och träffade på honom i en park klo. 03 på natten. Skällde ut honom med all kraft. Hans försvar var: ”när du själv är gift o har barn kommer du att förstå”.

En kille var besatt av mig i gymnasiet. En hel höst höll han på och försökte få mig att tycka om honom. Jag avvisade honom gång på gång, men han gav sig inte. Till sist gav han upp och började stöta på min lillasyster istället. Har träffat honom på krogen på mellandagarna några gånger, då har han tafsat mig på rumpan och bröstet.

Studietiden

Var lite förtjust i en kille. Såg honom ute på krog rätt så ofta. Gick hem med honom. Jag ville bara hångla, han ville mer. Jag låg tyst och stilla på rygg då han våldtog mig. Vågade inte röra en fena, var rädd att det skulle bli värre då. Blödde efter att det skett i sängen, han tittade äcklat på det och frågade om jag hade mens. Vi somnade, när vi vaknade följande morgon sade han att jag får gå hem.

Träffade honom ett år senare hos en gemensam bekant. Han tog mig mellan benen och på bröstet. En kompis till honom kom och drog bort honom.

Miste min oskuld genom analsex. Jag ville bara få det överstökat och visste inte hur det skulle kännas. Killen var full och tog fel på hålet. Det tog fruktansvärt sjukt, men jag trodde att det skulle kännas så. Följande dag tog han rätt på hålet.

Utöver detta har jag ju otaliga gånger blivit antastad då jag varit ute med vänner. Rekord var att 5 killar tog mig på rumpan under en och samma kväll.