Vittnesmål nummer 695

Lågstadieålder: sitter i bussen påväg till skolan då en man (50-60 år?) sätter sig bredvid. Plötsligt känner jag hur han nästan gräver på mitt övre lår underifrån, mellan bänken och mitt lår. Blev helt paff i situationen. Minns hur jävla förbannad jag blev och hans idiot-flin då jag tittar på honom då jag stiger upp för att hoppa av bussen. Väcker fortfarande äckliga minnen och vissa beröringar eller tankar om händelsen triggar en ångestkänsla. Copingstrategin för mig är fantasin om att sticka en gaffel i låret på mannen. Kanske en av de händelser som starkast påverkat mig.

13 år: min jämnåriga ”pojkvän” skickar sms att han vill göra ”sådan magi enbart killar kan göra”.

Snuskmeddelanden som titt som tätt dyker upp i inboxen på webbsidorna-domänen. För att inte tala om killar som visat snoppen eller bett om bilder i live webcam under msn-tiden.

17 år: random kille till gemensam bekant som babblar åt mig i fyllan, samtidigt som han klämde på mitt lår väldigt hårdhänt. Gemensamma bekanta (kille) ser, men gör inget trots att han ser mig vara obekväm.

18-19 år: killar som kramar och försökt pussa på krogen. Utvecklade bra ninjaskills, lyckades ducka ett antal gånger så att killarna inte kunde pussa mig.

21-22: blir frågad om att eskimopussa en kille under en studiefest på en lönnkrog. Samma kille tycker jag har snygga bröst och det ena och det andra. En killkompis läxar upp snuskkillen.

Bjuder hem en kille jag träffat på fest nån dag tidigare för en kopp kaffe, eftermiddag. Tydligen trodde han att det var invit till något annat också, då hans ”massera lite dina axlar”- försök inte leder dit han vill, utan situationen blir obekväm. Ber honom fara iväg, utan att något desto mer händer. Får nån dag senare arga och nedtryckande, skällande sms. Första gången jag påriktigt varit rädd att en kille flippar ut totalt, då han vet var jag bodde. Tur för stöttande vänner!

Råkar veta att han har gift sig och jag hoppas att han behandlar sin fru på rätt sätt…

25 år: monterar ihop en klients rullstol i hens gemensamma patientrum. En annan patient tycker att jag ska sedan fortsätta skruva på något hos honom, komma o sova med honom inatt osv. Ryter till med något snärtigt, han tystnar till. Han fick en anteckning i sin dagliga patientdokumentering om oanständigt beteende och sexuellt färgade förfrågningar. Misstänker att det inte ändå togs nån notis över saken av varken läkare eller annan sjukvårdspersonal.