Vittnesmål nummer 626

Alla gånger någon visslat, kommenterat mitt utseende, tafsat/klappat på rumpan/stuckit in sina händer i ens jeans på baren eller när killarna på högstadiet tyckte de va kul att knäppa upp tjejers bh:ar i ryggen. Alla gånger min (dåvarande) sexberoende kille gnällde efter sex och hade sex med mej mot min vilja. Vissa saker är jag inte stark nog att berätta men tänkte fokusera på arbetsrelaterade saker. Mitt första riktiga fasta jobb: största delen av personalen bestod av män, betydligt äldre än mig. Nästan alla på arbetsplatsen hade väldigt snuskig humor, sådär så de går för långt. Kommentarer om ens utseende, och i stil med : ”smätta fram tissarna på disken” eller ”här är ju sexiga strippan jag beställde” när jag dammade av hyllor. Några år senare jobbar jag inom vården, kvinnodominant yrke å mindre sexuella trakaserier. Jovisst, men destomer tafsande och kommentarer av patienter. Nu syftar jag på patienter som är fullt friska (ingen sjukdom, minnessjukdom, medicin etc. som påverkar dem. Inte intagna för sjukdom) och ändå tar för sig, tar fram snoppen i tid och otid, tafsar på allt de får tag på och talar att jag är deras ”hora”, ”strippa” eller att de har betalt för en och därmed har rätt till ett avsug etc.