Vittnesmål nummer 257

Jag är 14 år och på konfirmationsläger. Den sista natten får vi vaka så länge vi vill, vilket mina vänner och jag förstås också gör. I något skede på morgonnatten går jag och lägger mig. Vaknar till när två pojkar som också deltar i lägret – och som är mina klasskompisar, snälla sådana dessutom – tafsar på mig. Talade aldrig om det för nån. Vi fortsatte gå i samma klass ett år till och låtsades som inget hade hänt.

Jag är 17 år och ute med mina vänner. Under kvällen har jag talat med, säkert också flirtat med, en man som är några år äldre än jag. När det är dags att gå hem vill han ha mer. Jag har en pojkvän och säger nej. Han blir så förbannad att han släcker sin cigarett genom att stumpa den på mig. Det bränner som fan och jag har fortfarande ett fult ärr på armen som minne av händelsen.

Jag är 17 år och det är nyår, jag är full och somnar på en fest. Vi är många i samma rum och det känns tryggt. Vaknar ändå av att min klasskompis har sina händer i mina byxor. Det hela är väldigt konfunderande för mig, för han har aldrig visat något som helst intresse för mig. Jag ligger där och försöker uthärda. Tror det slutar med att jag stiger upp och åker hem, minns inte helt.

Jag är 21 år. På min mycket finlandssvenska arbetsplats får jag på en afterwork höra att äldre manliga kolleger refererar till mig som ”hon med brösten”. Det får mig att börja undvika också små urringningar och än idag är jag glad då jag går ner i vikt och brösten blir mindre.