Vittnesmål nummer 144

Jag är 11 år och står i kö inne på en bensinstation och ska köpa något att äta. En man på åtminstone 65+ går förbi mig och tar mig på röven. Jag blir så chokad att jag fryser till. Ingen vuxen ingriper, trots att det är mycket folk runt omkring vid tidpunkten.

Jag är 18 år och ska åka hem med buss en fredagskväll efter ett sommarevenemang. Bussen är full och jag måste sitta i famnen på en kille, vi känner varandra bra och umgås ofta i samma gäng. Under hela bussresan hemåt smeker han mina lår och när vi äntligen är framme i vår gemensamma hemstad viskar han i mitt öra ”var ska du sova inatt?”. ”Hemma” svarar jag bestämt och springer ut ur bussen.

Jag är 22 år och jobbar i ett café under sommaren. En manlig kund tycker att han är svinkul då han högt och ljudligt säger ”fråga du om ja vill ha fitto?” till mig då jag precis frågat honom vänligt om han vill ha kvitto. Jag blir helt ställd och vet knappt vad jag ska svara. Tror att jag svarar något i stil med ”nej det frågade jag inte”. Inga övriga kunder reagerar på vad mannen sa, trots att ingen kunde undgå att höra honom.