Vittnesmål nummer 118

Jag var kär i en kille som gick i mitt gymnasium. Han var två år äldre än jag och hade det vackraste språk som han använde till att ge mig komplimanger och berätta hur speciell jag var. Vi ringdes på fyllan och sågs ibland efter att baren stängt.

En sommarnatt ringde han full och frågade om jag ville komma hem till hans kompis på efterfest. Jag sade naturligtvis ja och de hämtade upp mig. Vi hånglade och han ville ligga och blev arg på mig då jag sa nej.

Jag tyckte det var obehagligt och gick in till rummet bredvid där hans kompisar sov (jag var också vän med dem) och frågade om jag fick sova hos dem. De tröstade mig och sa: ”du behöver inte göra något du inte vill med honom” och bäddade ner mig bredvid dem.

Jag somnade och vaknade lite senare till att en av killarna rörde mig i underlivet. Jag, 16 år och lyckligt ovetande om vad sexuellt trakasseri är sade något i stil med: ”jag har inte lust just nu” och vände mig bort. Har inte förstått vad det var frågan om/tänkt på saken förrän nyligen i samband med denna kampanj.