Vittnesmål nummer 920

Som 12-åring blev jag utsatt för sexuella övergrepp av min storasysters pojkväns kompis. Han skröt om sin erövring vilket resulterade i att jag senare blev fastlagda och indragen i en hölada av två klasskompisar för att även de skulle få testa på.

Ungefär i samma ålder började min morbror kladda på mig och kräva sexuella tjänster. Senare har det kommit fram att alla flickor i släkten utsatts av hans närmanden någon gång under uppväxten.

Som 14-åring på en ungdomsdans blev jag bjuden på sprit, lite väl mycket, och sen nerdragen i ett buskage bakom ungdomslokalen och våldtagen av en klasskompis.

På så gott som alla ungdomsdanser jag varit på har det förekommit händer som tafsat och känt, sexuella anspelningar och råa jämförelser. Att som tjej ge igen, slå tillbaka eller säga emot var inte populärt utan då fick man räkna med grövre övergrepp nästa gång.

Som 15-åring hade vi prao-vecka i skolan. Jag liftade oftast hem och höll på att råka riktigt illa ut en kväll. En chef över ett åkeri villa ha pussar, kramar och lite mer som tack för skjutsen. Jag lyckades ta mig undan.

Som ”vuxen” har jag fått utstå tafsande händer, klapp på rumpan, kommentarer om utseende och rena förslag om sexuella aktiviteter så gott som varje gång jag gått på krogen eller till någon dansrestaurang.

Det värsta i den vägen hände här för några år sen då jag 42-år gammal var på en kryssningsbåt med min väninna och mötte 2 svenska killar på ca 25-år. Den ena gick rakt på mig, klämde om mina bröst och kommenterade ”fina, men inte tillräckligt stora” och gick vidare. Hans kompis skrattade och jag stod chockad kvar.

Att vakna av tafsande händer och juckande mot höften är inte helt ovanligt i mitt nuvarande förhållande. Säger jag ifrån muttrar mannen och slutar ibland, fortsätter ibland. Det har hänt att jag flyttat mig till soffan och mött en oförstående karl nästa morgon.

Om jag någon gång säger ”nej, jag vill faktiskt sova, låt mig va” kan det hända att mannen suckar djupt och undrar varför vi befinner oss i samma säng.

Det om något känns som sexuella trakasserier och av en sån klass att jag inte vet hur jag ska hantera det.