Vittnesmål nummer 946

Minnena kommer.

Första jobbet var på en livsmedelsaffär. Nere i källaren fanns ett lager, trappan var brant.

Jag bar ner en kartong och bakom i trappan gick en man som passade på att bakifrån kupa händerna över mina bröst och gick tätt bakom mig alla trappsteg ner.

Som blyg tonåring var jag praktikant på mitt nästa jobb, ett kontor. En man som jobbade där kom med en penna och placerade den under mitt ena bröst. Han sade att det var penntest, pennan skulle falla ner för annars hade jag hängbröst. Samme man smekte mig mellan låren när jag stod böjd vid hans skrivbord för att fråga om texter jag skulle skriva rent. Det sistnämnda hände sedan alla gånger jag gick in till honom. Han var gift och hade barn. Jag var för undfallande och osäker för att protestera. De andra männen på jobbet rörde mig inte men hade snuskiga kommentarer.

I en relation tvingade sig min partner på mig, kändes som våldtäkt, jag grät. Han menade att jag var frigid. Bra att allt kommer till ytan.