Vittnesmål nummer 947

Jag var 16 och jag tror det var på nyårsafton. Jag var på fest hos min kompis. Hade fått lov att stanna där över natten. Det var folk från olika gymnasier. Vi drack nu sådär relativt måttligt och jag somnade på min kompis soffa i hennes sovrum. Vaknar av att en av killarna i bekantskapskretsen hade sex med mig. Minns inte helt vad jag kände, men tycker inte att jag  direkt blev rädd, mest förvånad och fattade inte riktigt vad som var på gång. Så jag låg bara där och jag skämdes liksom lite färdigt. Han visade åt mig att vara tyst så att ingen skulle höra.

Vi pratade aldrig om det efteråt, och jag täcktes inte säga det till någon annan än mina närmaste vänner eftersom det var pinsamt att jag “låtit” honom ha sex med mig. Tänkte inte på detta i flera år. Insåg först i redigt vuxen ålder att det ju var fråga om en våldtäkt.

Han hade senare sällskapat ganska länge med en kvinna som via helt andra vägar kom att bli min goda vän, och fick höra att efter det tog slut var han riktigt jobbig och hotade och förföljde henne. Så allt stod nog inte riktigt rätt till hos honom. (Tänker detta inte som försvarande, utan främst som ett konstaterande). Kollade för en tid upp honom på Facebook och såg att han poserar med fru och baby på sin profil och såg lycklig ut. Tror inte han någonsin själv tänkt på eller insett att det han gjorde var äckligt och fel.

Fast forward 11 år och jag hade varit ute på stan efter en show vi gjorde. Det var ofta fest efteråt och just den här våren hade jag haft det ganska jobbigt så tog i ganska hårt. Har sällan fått blackouts, men hade avslutat en läkemedelskur i början av veckan och antar att det ännu påverkade mig eftersom jag blev totalt på sniskan. (Känsla: skam). Minns att jag sov konstigt och “hackigt” och vaknade upp av att en främmande man hade sex med mig, hemma i min lägenhet. Jag hade spytt på mig i sömnen, det var spyor på min haka, bringa, i sängen. Det första jag sade var “vem är du” och han svarade med vad han hette och att jag ju bett honom komma med hem. Var helt chockad och gick i duschen och grät medan mannen kokade kaffe.

Jag skämdes helt otroligt och fattade inte vad som hade hänt. Jag hade en grej inbokad som jag måste gå på och fick ut honom på så sätt. Han bad om mitt nummer och jag gav det automatiskt. Ringde en väninna som varit med kvällen för att pussla ut vad som hänt och hon sade att hon trodde att vi känt varandra; hon hade delat taxi en bit med oss på väg hem. Jag hade ett aktivt och roligt sexliv och tog gärna för mig, så att ta hem någon var i sig inget märkvärdigt. Jag tänkte att det här var det dummaste jag gjort då jag tydligen bett honom komma med, men jag tänkte också på vilket jävla äckel han var som har sex med någon som ligger slocknad i sina egna spyor. Tänkte att det var tur att jag inte storknade.

Här tyckte tydligen mannen själv att det inte hade skett något desto märkvärdigare eftersom han senare textade och bjöd mig på teater. (nusåhär i efterskott: VAD FAN) Jag tog bort hans nummer ur mobilen och skämdes så. Tror faktiskt att mina vänner skulle reagera annorlunda på detta idag, eftersom reaktionen då jag berättade om det då var “usch, oj då”. (Jag har supervänner, men känner att mentaliteten SOM TUR ändrats sen dess – det har själv tagit tid för mig att kunna kalla saker med sina rätta namn).