Vittnesmål nummer 779

Jag har så många historier om gånger då jag blivit felbehandlad och utnyttjad av män. Det är oönskade händer innanför och utanpå kläder, opassande blickar och äckliga kommentarer. Tänkte dock dela med mig av de jag minns bäst och som påverkat mig mest.

Jag var 16, var på hemmafest hos min kompis. Under kvällen höll jag på med en äldre kille, hånglade lite och så. Han var väldigt charmig, men senare under kvällen stack han från festen med sin kompis för att (vad jag senare fick veta) röka gräs hos en annan kompis. Jag sov över i min kompis rum, hon sov i sina föräldrars rum med sin pojkvän. När jag vaknade på morgonen ligger killen från kvällen innan och håller om mig, smeker mig och fingrar mig. Jag var oskuld och hade aldrig gjort något så intimt med någon innan. Jag var livrädd och vågade/kunde inte röra mig, så jag låtsades sova tills han (efter vad som kändes som en evighet) äntligen gav upp och slutade.

Ungefär ett år senare blev jag tillsammans med min första seriösa pojkvän, jag tyckte om honom väldigt mycket. Han hade ett hett temperament och kunde bli arg för minsta lilla, han har av ilska förstört möbler, tekniska apparater, kläder, you name it. Han rörde dock aldrig mig på ett aggressivt sätt. Men när han hade ett av sina utbrott fick jag höra allt möjligt. Försökte jag säga till honom att lugna ner sig svarade han något i stil med ”håll käften, satan” och jag fick sitta tyst bredvid och vänta på att han lugnat ner sig. Jag hade ångest över detta, och var alltid på min vakt så att jag inte skulle göra något för att göra honom arg. Han hade också en vana av att börja ha sex med mig medan jag sov, vilket han senare skyllde ifrån sig med att han själv inte visste vad han höll på med för att han själv också sov och detta var något han gjorde i sömnen. En av hans kompisar tafsade ofta i fyllan, och när jag bad min pojkvän om hjälp för att få kompisen att sluta fick jag höra ”men vadå, han är ju inget hot mot mig. Jag vet att du tycker han är äcklig, så du skulle aldrig vara otrogen mot mig med honom.” Och därför kände han inte att han behövde bry sig. Efter lite på 2 år tog det äntligen slut och jag slapp hans manipulativa och aggressiva beteende. Jag har haft sådana starka skuldkänslor för allt negativt som hände i vårt förhållande, men sakta men säkert börjar jag förstå att mycket lite av det var mitt fel.