Vittnesmål nummer 561

Föräldern i min väns hem som kramade om mig bakifrån vid frukostbordet och masserade mitt ena bröst som nyligen hade börjat ta form när jag var barn och sov över hos en vän.

Han som tog tag i mig och brottade ner mig på marken under en bro, ställde sig ovanför och höll mig nere med orden att han inte släpper före jag har kysst honom.

Han som grävde ner handen innanför mina trosor och försökte trycka fingrarna i mig i ett fullsatt rum och tryckte ännu djupare när jag la benen i kors och knep ihop dem samtidigt som jag tog tag i hans hand för att ta bort den.

Han som drog till sig min hand och gnuggade den mot sitt stånd på krogen.

Han som sa att jag inte får vistas i samma rum som honom ensam för att han är så kåt på mig så han kommer att våldta mig isåfall.

Han som masserade mina axlar och sen mina bröst.

Han som olovligt kröp ner i samma säng som mig, började ta på mig innanför kläderna och sa att vi ska knulla trots att jag tydligt sa åt honom att sluta och visade min ovilja.

Och han, och han, och han. Skrevgnugg, dra ner urringningen, utnyttjande av sin ställning för att förminska en till hans belåtenhet, sexistiska kommentarer och förolämpningar som förväntas höra till det ”normala”. Det är så fel att det är så vanligt förekommande att man då det skedde inte alltid förstod vad som var fel, fast man kände att det inte var rätt. Det är fel att jag i skrivande stund tänker ”det där var väl inte så farligt” efter att ha läst vad så många av er andra har hamnat ut för.