Vittnesmål nummer 559

Liksom många andra har visat mod och öppnat upp otäcka historier om vad som hänt dem, kanske även i små kretsar var folk känner varandra, tänkte jag också samla mina tankar om en jävligt otäck natt. Jag tänker fortfarande ganska ofta på dethär, fast varit en tid sen.

Min ex pojkvän, som jag känt under hela mina studietid, bestämde sig att dumpa mej på värsta möjliga sätt. Nog med att det alltid är känslofyllt och kaotiskt, men denhär händelsen lämnade ärr för livet. I fyllan kom han hem till mej mitt i natten för att meddela att han orkar inte längre. Förstörd som jag var så lät jag honom sova över, fattar fortfarande inte varför. Jag låg och grubblade om allt och inget hela natten, sov inte en sekund. Nångång på morgonnatten märker jag att han försöker klättra på mej. Jag blev så arg och sårad av att han ens försöker ha sex med mej när han just meddelat att jag inte duger?! Jag slåss och försöker helt fysiskt skuffa bort honom. Slår. Han ger upp för stunden och försöker pånytt efter en tid, det pågick säkert i 30 min, tills jag bara int orkade slåss mera. Det är det hemskaste jag nånsin varit med om. Kände mej påriktigt som sämsta personen i världen, helt värdelös. Jag grät hela tiden och låg blickstilla. När det var över fortsatte han sova.

Efteråt förklarar han att han ”var helt i sömnen”. Ganska jävla trött får man vara om man int reagerar på slag. I samma ursäktsväva ber han om förlåtelse, men jag har aldrig förlåtit eftersom han inte tog något ansvar om vad han gjort. Jag fick professionell hjälp en stund efter allt hänt, när jag insåg hur hämskt det var och hur starkt det påverkade mej, påverkar fortfarande. Lyckligtvis har jag också helt underbara vänner som jag kunde tala med om saken.

När jag tänker på tiden jag känt denna person, minns jag många andra otäcka händelser från tiden vi inte sällskapade. Hur han alltid betett sig jävligt respektlöst mot kvinnor. Man tänker att hur i helvete har man kunna känna nånting för en sån skitstövel? Jag lovar att det finns många kvinnor som kan känna igen sej i en sånhän berättelse. Det känns som att man int får tala om det eftersom man har sällskapat med personen. Men sexuellt våld förekommer ofta i förhållanden och man skall absolut få tala om det.