Vittnesmål nummer 322

Julfest med jobbet, jobbar i en butik i ett köpcenter. Har tidigare fått höra en del grova kommentarer om mig från en av väktarna som jobbar i köpcentret. Han har sagt att han så gärna skulle vilja ”sätta på mig”.

Nåväl, åter till julfesten. När han kommer dit så är han väldigt berusad. Han kommer direkt fram till mig och mina kollegor och börjar prata med mej, helt vänligt. Frågar hur vi har det osv.

Han sätter sig bordet bakom oss. Då redan säger en röst o mitt bakhuvud att jag ska inte dricka mer än en cider till maten, för ingen ska sen komma och säga att det var mitt fel för jag var full, OM nåt skulle hända.

Under kvällen så kommer han flera ggr och smeker mig på axeln och nerför armen medan han frågar om jag har kul och ifrågasätter att jag ännu sitter med samma cider framför mig. Skyller på att jag har jobb dagen efter.

När jag sen beslutar mig för att beställa EN cider till, så är han plötsligt där vid bardisken. Lägger armen om mig och luktar mig på halsen. Säger att jag luktar gott. Jag slingrar mig ur hans grepp och flyttar mig en bit ifrån.

Han följer efter och lägger armen om mig igen. Jag slår bort den och då tar han tag i min arm och river och sliter i den samtidigt som han skriker att jag ska sluta va så svårflörtad. Jag skriker åt honom att släppa samtidigt som jag river åt mig min arm och går därifrån. Då redan borde jag ha gått hem eller berättat åt nån. Men väljer att sätta mig med mina kollegor och ignorera honom resten av kvällen.
Senare kommer han från  ingenstans och sätter sig på ryggstödet till min stol varpå jag reser mig upp och säger åt honom att sluta.

Alla hans kollegor och mina kollegor sitter och tittar på. Jag säger åt honom att sätta sig ner med sina vänner och ha en kul kväll och lämna mig ifred. Han hånler och säger ”jag vet att du vill” samtidigt som han sträcker fram handen mot mitt bröst. Jag slår bort handen och säger åt honom att sluta och att han skämmer ut sig inför alla. Han hånler igen och säger att ”Jag säkert vill bli tagen hårt och njuter av det” Då, från ingenstans får jag ett otroligt mod och tar ett steg framåt medan jag skriker allt vad jag orkar åt honom att sluta och låta mig va ifred. ”Nej XX jag vill inte ha sex med dej!!” skriker jag så alla runt oss hör, trots den höga musiken. En kvinnlig kollega till honom ropar åt honom att det räcker nu och att han ska sätta sig ner, och han lyder, hör och häpna.

Jag är så upprörd så jag skakar och en stund senare hämtar en killkompis mig och en annan kollega och han kör oss hem.

Jag polisanmälde kräket och väntar nu på förhör.

Har träffat psykolog och jobbat fram en ”plan” hur jag ska gå tillväga ifall han dyker upp på jobbet. Vilket kommer att hända.

Blev som tur var erbjuden personskydd, så jag känner mig trygg även om jag är rädd.
Vad hade hänt om jag druckit mej full? Hade han fått som han velat? Hade jag blivit våldtagen av detta äckel?