Vittnesmål nummer 393

Mitt första tydliga minne är från lågstadiet, då en pojke i samma klass som mig, lyfte upp mig från marken genom att trycka in två fingrar mellan mina ben (utanpå byxorna). Minns att jag blev chockerad och inte riktigt förstod vad som hände, men samtidigt glad på något sätt för det här var ju pojken jag var kär i. Var det inte såhär han visade att han kanske tyckte om mig med?

Liknande händelser skedde nästan dagligen under mina sista år i lågstadiet.

Jag jobbade några år i en restaurang och hade en chef som otaliga gånger gick över gränsen. Jag började arbeta där som 16-åring. Något år efter att jag slutat jobba där så hörde han ännu av sig på facebook. Han berättade att han skrivit erotiska texter med mig som inspiration. Han skrev också att han funderat på att ”lura in min fina kropp” i ett gömställe någon gång och att han skulle kunna skjutsa mig till centrum eller ”så lurar jag dej nånstans”. Han är mer än 20 år äldre än mig, gift och har barn.

Som ca. 18-åring var jag på en kryssning med ett stort antal gymnasiekompisar, bland dem min dåvarande pojkvän. Han och jag delade hytt med ett annat par. På morgonen, fortfarande något berusade efter gårdagens festande, började jag och pojkvännen ha sex. Innan han trängt in i mig hann jag ångra mig då jag insåg att vi ju inte var ensamma i hytten. Jag sa att vi inte kan fortsätta med våra kompisar i sängen bredvid, som fortfarande sov. Något blixtrade till i hans blick, han tog ett hårdare grepp om mig och tryckte sig in i mig. Jag frös, det kändes som om en tomhet sköljde över mig, och han kom nästan genast. Jag fick känslan av att situationen var väldigt upphetsande för honom. Efteråt låste jag in mig på toan och försökte gråta så tyst jag kunde och samla mig. Var tillsammans med honom ett par år efter denna händelse. Jag vet fortfarande inte hur jag ska förhålla mig till det här och hantera tanken på att han kanske våldtog mig.