Vittnesmål nummer 324

De här sakerna hände i brytningen av årtusendet. Vi var ganska få tjejer och kvinnor där, jag var med i en grupp på lite äldre människor som vill omskola sej. Jag var kanske 23 då.

1. Jag kom in i studentkårens styrelse och under konstituerande mötet sade jag att jag är intresserad av att bli ordförande. Vår manliga studiehandledare som var på plats ingrep och sa ”du blir nog bättre sekreterare. Skulle Kille X istället vilja bli ordförande?” Jag blev så paff att jag inte protesterade. Killen blev ordförande.

2. Det var hemskt att gå i korridorerna så jag undvek det så gott som det gick. Det satt hormonstinna, oborstade unga killar längs med väggarna och på trapporna, och allt som oftast var det nån som kommenterade högt något typ ”kolla pattarna” eller ”se vilket ass”.

3. Det var också jobbig att gå till förrådet, därifrån t.ex. ritpapper, batterier etc hämtades. Gubben som förvaltade den hade en porrkalender på väggen. Man kunde inte undvika att se den. Om jag minns rätt så klagade några kvinnor tillsammans till skolans ledning om den, men minns inte om vi hade framgång.

4. det här träffade inte mej personligen, men jag tog illa upp i alla fall: på frisörslinjen gick hela en kille. Han mobbades för folk tyckte han var bög. Han slutade efter första året.