ASTRA SÖKER NY ART DIRECTOR!

Vill du jobba med att formge och leda det konstnärliga arbetet för en av Nordens äldsta feministiska tidskrifter? Om svaret är ja, sök då jobbet som art director hos oss! Astra är en feministisk, partipolitiskt obunden tidskrift som utmanar, upprör, uppmuntrar och uppmanar till förändring. Astra ges ut av Utgivarföreningen för tidskriften Astra r.f. och Astras kontor ligger i Helsingfors.

Som art director arbetar du tillsammans med en redaktion som består av en chefredaktör och en administrations- och ekonomiansvarig. Astras styrelse fungerar som arbetsgivare och ansvarar för ekonomin. Astra är en arbetsplats som aktivt arbetar för att vara feministisk, antirasistisk och transinkluderande.

Till dina arbetsuppgifter hör:
– Tidningens konstnärliga ledarskap och formgivning av tidningen
– Formgivning av notiser och marknadsföring på Astras sociala medier och webbsida
– Rekrytering av medverkande och kommunikation med övriga redaktionen, styrelsen, tryckeri och medverkande.
– Deltagande i möten, mässor, skolningar, seminarier och andra evenemang

Vi förväntar oss att du:
– Kan använda Indesign, Photoshop, Illustrator och ordbehandlingsprogram
– Har tidigare erfarenhet av att jobba med text, layout, foto, illustration och typografi
– Har kunskap inom media-, konst- och kulturfältet: representation, stereotypier, strategier i att skapa en inkluderande mediabild och rekrytering
– Har ledarskapsverktyg: kan kommunicera hållbart med medverkande, leda bildprocesser, skapa tidtabeller och strukturer
– Är feminist och vill vara en del av vår feministiska verksamhet

Tjänsten är på deltid och innefattar i nuläget uppskattningsvis 6 timmar/vecka. Lönen är 1289 euro/nummer (4 nr/år). Vi ser gärna att den som tillträder tjänsten inleder arbetet redan under sommaren, för att inskolas i arbetet av tidigare AD. På så vis hoppas vi göra övergången så smidig som möjligt.

Ansökan ska lämnas in senast den 23 april 2021 (obs! förlängt från 20.4) och ska innefatta ett cv, en fritt formulerad ansökan och ett arbetsprov eller en portfolio. Ansökan skickas per mejl till astra.styrelse@gmail.com.

Frågor som rör anställningen riktas till astra.styrelse@gmail.com eller till ordförande Tom Kettunen på telefonnummer 0407365799.

Vi ser fram emot din ansökan!
Styrelsen och redaktionen på Astra