ASTRA SÖKER EN ADMINISTRATIV SEKRETERARE!

Hej du som är organiserad, intresserad av ekonomi, bra på att arbeta självständigt och i grupp, och vill jobba med journalistik och tidskrifter! Sök jobbet som tidskriften Astras administrativa sekreterare!

 

Astra är en finlandssvensk tidskrift om feminism, kultur och samhälle som utkommer fyra gånger om året. I Astra ingår kortare och längre reportage med feministisk prägel. Som administrativ sekreterare för Astra får du intressant arbetserfarenhet av tidskriftsarbete. Du har hand om tidskriftens löpande ärenden och håller koll på pengarna samt sköter kontakten med prenumeranterna. Du måste inte ha svenska som modersmål men eftersom tidskriften är på svenska gör det ditt jobb lättare om du behärskar språket. Framför allt måste du vara flexibel, noggrann, samarbetsinriktad och kunna jobba självständigt.

Arbetet tar några timmar per vecka i anspråk, men mera inför årsmöten och när bokslutet ska förberedas. Jobbet passar den som studerar ekonomi eller kulturproduktion, och den som har erfarenhet av föreningsekonomi. Lönen är 887,50€ per kvartal. Ett utmärkt jobb till exempel vid sidan av studier!

 

Astra söker dig som:

  • vill jobba med feminism, jämställdhet och antirasism i Finland och komma i kontakt med andra likasinnade
  • är pålitlig och månar om en bra kundkontakt; främst till prenumeranterna
  • kan sköta ekonomi och sekreteraruppgifter (här ingår utbetalning av löner, fakturor, medlemsregister, prenumerationer, kontakt med tryckeriet, och liknande)
  • noggrann och kan vara flexibel när det behövs – kan jobba ihop både med Astras redaktion och styrelse
  • klarar tidspress och kan hålla deadlines
  • vill ha relevant arbetserfarenhet av att jobba tillsammans med bokförare och förbereda bokslut, årsberättelser etc. inom kulturbranschen
  • vill lära dig hur en tidskrift fungerar ur ekonomisk synvinkel och är intresserad av journalistik, kultur och samhälle
  • vill jobba med en fantastisk tidskrift!

Anställningsperioden är två år och inleds snarast möjligt. Astras ekonomi och administration sköts från tidskriftens kansli i Kabelfabriken i Helsingfors.

 

Ansökningsdeadline: Skicka din fritt formulerade ansökan + cv till astra.styrelse@gmail.com senast 9.3. Anställningsintervjuerna hålls 11.3 och 12.3.

 

Ytterligare information om jobbet ger ordförande för Astras utgivarförening Linda Mellner på astra.styrelse@gmail.com eller per telefon 0407405101.