ASTRA SÖKER EN ADMINISTRATIV SEKRETERARE!

Hej du som är organiserad, ekonomiintresserad, arbetar bra självständigt och i grupp och vill jobba med journalistik och tidskrifter! Sök deltidsjobbet som tidskriften Astras administrativa sekreterare!

 

Astra är en finlandssvensk tidskrift om feminism, kultur och samhälle som utkommer fyra gånger om året. I Astra ingår kortare och längre reportage med feministisk prägel och som administrativ sekreterare för Astra får du en intressant arbetserfarenhet av tidskriftsarbete. Du har hand om tidskriftens löpande ärenden och håller koll på pengarna och du sköter också kontakten med prenumeranterna. Du måste inte ha svenska som modersmål men eftersom tidskriften är på svenska gör det ditt jobb lättare om du behärskar språket. Framför allt måste du vara flexibel, noggrann, samarbetsinriktad och kunna jobba självständigt. Arbetet tar några timmar per vecka i anspråk, men mera inför årsmöten och när bokslutet ska förberedas. Deltidsjobbet passar den som studerar med ekonomisk inriktning eller kulturproduktion, och den som har erfarenhet av föreningsekonomi.

 

Astra söker dig som:

  • kan sköta ekonomi och sekreteraruppgifter (här ingår utbetalning av löner, fakturering, medlemsregister, prenumerationer, kontakt med tryckeriet, och liknande)
  • noggrant och kan vara flexibel när det behövs – kan jobba ihop både med Astras redaktion och styrelse
  • klarar tidspress och kan hålla deadlines
  • är pålitlig och sköter en bra kundkontakt; främst till prenumeranterna
  • behöver relevant arbetserfarenhet av att jobba tillsammans med bokförare och förbereda bokslut, årsberättelser etc. inom kulturbranschen
  • vill lära dig hur en tidskrift fungerar ur ekonomisk synvinkel och är intresserad av journalistik, kultur och samhälle
  • vill jobba med feminism, jämställdhet och antirasism i Finland och komma i kontakt med andra likasinnade
  • vill jobba med en fantastisk tidskrift! Lönen betalas per förverkligat nummer.

Anställningsperioden är två år, från den 1 juni 2014 till den 31 maj 2016. Astras ekonomi och administration sköts från tidskriftens kansli i Kabelfabriken i Helsingfors.

 

Ansökningsdeadline: Skicka din fritt formulerade ansökan + cv till [email protected] senast den 16 maj 2014.

 

Ytterligare information om jobbet ger ordförande för Astras utgivarförening Jenny Wikström på [email protected] eller per telefon 0407783250.