ASTRA SÖKER EN AD / LAYOUTARE!

Hej du som studerar grafisk design och vill formge en feministisk tidskrift! Sök deltidsjobbet som tidskriften Astras AD! Astra är en snygg och modigt formgiven tidskrift om feminism, kultur och samhälle som utkommer fyra gånger om året. I Astra ingår kortare och längre reportage med feministisk prägel, fotografier, serier, illustrationer och notistexter. Som AD för Astra får du en mängd arbetserfarenheter. Du måste inte vara svenskspråkig men eftersom tidskriften är på svenska blir ditt jobb lättare om du behärskar svenska. Framför allt måste du ha en konstnärlig vision, kunna kommunicera, vara samarbetsinriktad, kunna jobba självständigt och vara pålitlig med deadlines. Astra har nyligen gjort om sin grafiska profil och som AD förväntas du kunna utveckla och förstärka den.

 

Astra söker vi dig som:

 

  • kan InDesign och andra layoutverktyg
  • vill hitta på snygga, modiga lösningar och också tycker om att illustrera själv
  • kan jobba tätt ihop med Astras chefredaktör för att förverkliga en gemensam vision
  • arbeta disciplinerat och under tidspress
  • är pålitlig och levererar material i tid
  • vill jobba med kultur, samhälle, feminism, jämställdhet och antirasism på svenska i Finland och vill komma i kontakt med andra likasinnade
  • vill få nordiska kontakter bland illustratörer och serietecknare
  • behöver relevant arbetserfarenhet och vill ha ett helhetsansvar för en välrenommerad tidskrifts visuella utformning
  • vill skapa Finlands och Nordens snyggaste tidskrift!

 

Lönen betalas per förverkligat nummer. Anställningsperioden är två år, från den 1 juni 2014 till den 31 maj 2016. Det första numret som du har ansvar för kommer ut i augusti–september 2014.

 

Förutom i den tryckta tidskriften kan du på www.astra.fi hitta exempel på tidigare omslag och på Astras stil.

 

Ansökningsdeadline: Skicka din fritt formulerade ansökan + cv + arbetsprov (kan vara en illustration, en sida layad i Astras stil, eller annat visuellt material som visar hur du tolkar Astras grafiska linje) till [email protected] senast den 16 maj 2014.

 

Ytterligare information om jobbet ger ordförande för Astras utgivarförening Jenny Wikström på [email protected] eller per telefon 040-7783250.