ASTRA SÖKER NY CHEFREDAKTÖR

Är du intresserad av ett kreativt arbete där du får förverkliga dina ambitioner och visioner samtidigt som du gör Svenskfinland mer feministiskt? Sök jobbet som Astras chefredaktör!

 

Som chefredaktör arbetar du tillsammans med en redaktion som utgörs av Art Director och administrativt ansvariga. Astras styrelse fungerar som arbetsgivare och ansvarar för ekonomin. Till arbetsbilden hör att:

 

· Planera och koordinera arbetet med tidskriften. Spåna fram innehåll, kontakta skribenter och hålla kontakt med medarbetare.

· Redigera innehåll och korrekturläsa texter.

· Själv producera innehåll, i mån av vilja och tid.

· Tillsammans med styrelsen delta i planerandet och genomförandet av evenemang, som t.ex. bokmässor och releasefester.

· Upprätthålla och utveckla Astras kontaktnät och olika samarbeten i Finland och Norden.

· Upprätthålla och utveckla Astras närvaro i sociala medier. Uppdatera WordPress-sidan astra.fi.

· Vara medveten om tidskriftens ekonomiska sida, även om styrelsen och administrativt ansvariga sköter det praktiska arbetet med att söka understöd och betala ut arvoden.

· Kunna arbeta självständigt och sätta gränser, men också vara medveten om att det här är ett arbete som förutsätter flexibilitet gällande t.ex. arbetstider.

 

Dessutom ska du:

 

· Ha god svenska.

· Vara feminist och vilja göra feminism tillsammans med andra.

 

Chefredaktörstjänsten är på deltid och innefattar i nuläget 10 timmar/vecka. Lönen (1275 euro/kvartal) betalas som arvode i samband med varje nummer (4 nr/år).

 

Anställningen är två-årig och pågår officiellt från 1.1.2019–31.12.2020. Dock ser vi gärna att den som tillträder tjänsten inleder arbetet redan från och med 1.9.2018, för att på ett lägre timantal under hösten arbeta med nummer 4/2018 tillsammans med nuvarande chefredaktör och inleda planeringen för 2019. På så vis hoppas vi göra övergången så smidig som möjligt. Höstens arbete är givetvis också arvoderat.

 

Ansökan ska lämnas in senast den 3.6 (kl. 23.59) och ska innefatta cv, en fritt formulerad ansökan, samt en A4 där du kort skissar upp idéer och planer för hur Astra skulle se ut och utvecklas med dig vid rodret. Det är också möjligt att söka jobbet tillsammans med en eller flera personer och dela upp arbetstiden sinsemellan.

 

Ansökan skickas per mejl till astra.styrelse@gmail.com.

 

Frågor som rör anställningen riktas till astra.styrelse@gmail.com eller 0405550517 (ordf. Ylva Perera)

 

Frågor som rör arbetets natur riktas till astra@astra.fi (nuvarande chefredaktör Nina Nyman)