Astra välkomnar sin nya administrativa sekreterare!

Astra har glädjen att välkomna sin nya administrativa sekreterare Valter Söderman som den 1 juni tar över efter Hanna Kurtén. Vi vill samtidigt tacka Hanna för det fantastiska arbete hon gjort!

 

Valter, vad ser du mest framemot med ditt arbete på Astra?

Att på mitt eget administrativa sätt få vara med i processen då en så fin tidning skapas och säkert lära känna många av de otroliga typer som gör tidningen möjlig. Dessutom att redan nu vid sidan om mina studier i ekonomi och kontorsservice kunna jobba med något från från den egna branschen och lära mig mycket nytt.

 

Vilka feministiska frågor intresserar dig just nu?

Jag är jätteintresserad av sexualitet, och den diskussionen som den senaste tiden förts gällande samtycke och sex tycker jag att är oerhört viktigt med tanke på makt och könsroller. Och gällande makt och sex är jag glad över de feministiska inlägg som utgår från sexarbetares välfärd (och egna röst) i den finska debatten om prostitution, och som specifikt ställt sig kritiska till kriminalisering som en lösning. Det är en fråga som det finns mycket olika feministiska åsikter om.

Som man är jag glad över att många problem som specifikt män möter i samhälle numera har börjats se med genusglasögon på. Där finns ett stort behov för feministiskt tänkande och handling, annars tas de fighterna av typer vars analyser är på nivån ”feminismen har gått för långt, se hur män lider!”.

 

Hur definierar du din egen, personliga feminism?

Radikal, queer, socialistisk, sexpositiv, intersektionell. Att inse att det är viktigt med många olika feminismer eftersom vi har olika erfarenheter som bygger på hur samhället bemöter oss utgående från bl.a. hur vårt kön klassas av andra. Praktisk, på ett sätt där analys måste kopplas till och genomsyra handling i vardagen.

 

Vilka är dina feministiska förebilder?

Buffy (från Buffy, the Vampire Slayer)