Helsingfors bokmässa 2023: Panelsamtal!

Image with text: Panelsamtal. Martina Moliis-Mellberg, Anna Hörnell, Leila Inanna Sultan. Sport och queerhet i litteraturen. 27 oktober 18.30 – 19.00. Tidskriften Astra.Träffa Astra på Helsingfors bokmässa!


När? 27.10.2023 klockan 18:30 – 19:00.

Tema: Sport och queerhet i litteraturen


Martina Moliis-Mellberg samtalar med författarna Anna Hörnell och Leila Inanna Sultan om queera sportskildringar i litteraturen. Sommarens nummer av Astra hade tema Sport, och till det bidrog Hörnell och Sultan med texter som gestaltar queera läckage i sportens straighta rum. Hur skriver man fram ett begär som sipprar igenom såväl perfekta gymnastiska hopp som ishockeyhjälmars hårda galler?

Om våra gäster:

Bild på Leila, från huvud till strax nedanför axlarna. Leila har vitt linne och svarta sportiga solglasögon och sitter ute på en balkong framför en vit vägg i solen. Leila tittar till vänster, ut ur bild, och har mörkbrunt kortklippt hår, längre i nacken och mittbena. I bakgrunden syns röda blommor i en balkonglåda.

Leila Inanna Sultan bor i Stockholm och skriver, oftast med vittnesmålet som utgångspunkt, i syfte att störa och omfördela givna positioner, utmana gränser, utforska queerhetens subversiva potential, kärlek, lust, generationella och geografiska rörelser, temporala och känslomässiga arkiv.

Foto: Privat

 

 

 

Bild på Anna, från huvud till strax ovanför midjehöjd. Anna tittar rakt in i kameran med ett snett leende, och har på sig en svart, stickad, långärmad tröja. Anna har axellångt, rödbrunt hår i snedbena och står med ena armen i sidan. Bakgrunden är suddig, möjligen är det höstgula träd långt bort.

Anna Hörnell, född och uppvuxen i Luleå, är författare, översättare och journalist. Hon har bland annat läst Biskops Arnös författarskola och medverkat i tidskrifter som Glänta, Provins och Ord & Bild. Romanen I Kalifornien skälver jorden (2019) tilldelades debutantpriset Slangbellan. Det senaste året har hon sökt en queer potential i den artistiska gymnastiken.

Foto: Carl-Olof Zimmerman